La candidata a cònsol menor, Carolina Caubet, ha destacat la voluntat de posar plaques solars a tots els edificis públics

Per Sant Julià vetllarà per una gestió més sostenible dels residus amb la finalitat de protegir el medi ambient i involucrant a la ciutadania. La candidata a cònsol menor de la llista, Carolina Caubet, ha destacat aquest matí que projectes que l’actual Comú ha impulsat estan aturats -com són la xarxa de calor a escoles o el centre cultura-, i que si Per Sant Julià governa es lluitarà per establir una col·laboració entre l’administració comunal i el Govern per tal que la parròquia deixi de ser “la gran oblidada”.

La número 2 de Per Sant Julià ha subratllat l’aposta per les energies renovables i la voluntat de potenciar les plaques solars a tots els centre públics i a nivell poblacional “perquè és una forma de tenir energia verda i no contaminant”. Així mateix, ha argumentat que una bona opció seria aprofitar la reforma del Centre Cultural laurèdia per posar més plaques fotovoltaiques i aprofitar millor la seva energia.

Entre altres propostes, Per Sant Julià expandirà els punts de recollida selectiva de deixalles domèstiques per a la preservació dels punts existents i amb nous punts estratègics per facilitar als ciutadans la separació adequada dels residus. Finalment, des de la candidatura es vol fomentar la conscienciació de la gestió sostenible de residus amb campanyes educatives i la col·laboració amb empreses locals, organitzacions cíviques i altres factors per implementar pràctiques sostenibles en aquest sentit per aconseguir més efectivitat i una major reducció de residus.