Són diversos els mitjans que feien ressò de l'augment d'un 60% per part de la ciutadania pel que fa al consum del transport públic. Una molt bona notícia, ja que vol dir que estem fent, entre totes i tots, un favor al nostre planeta i a la circulació.

És evident, però, que si se cerca una mobilitat sostenible, cal, en primer lloc, apostar-hi de veritat, però també s’ha de tenir en compte que calen més solucions que no només es basi en l'ús del transport públic.

En la darrera campanya, des de PS SDP + vam deixar clar que estem a favor del transport públic gratuït, però amb una millor organització i planificació. No ens podem permetre la desaparició d'una línia, com es va fer l'altre dia amb l'L3 per pocs dies després tornar a activar-la, ja que es van adonar que era necessària. Evidentment, errors tothom en pot cometre, però potser calia una gestió més acurada i això no hauria passat.

Des del nostre punt de vista diem sí al transport públic i a la seva gratuïtat, però amb una gestió i una organització diferent, tal com ho fèiem palès en el nostre programa, que serà el nostre full de ruta per a dur a terme propostes per a millorar la qualitat de vida de la nostra ciutadania.

Les nostres candidatures tenim molt clar que cal redactar un pla nacional de mobilitat i dur a terme plans de mobilitat sostenible intraparroquial i interparroquial. Pel que fa al transport públic, creiem i així ho proposarem al Consell General, que cal ampliar les línies concessionàries, així com desdoblar les actuals i tenir intercanviadors a les estacions. Cal també revisar els acords amb les companyies, la qual cosa ens permetria millorar les relacions i el servei -cal recordar que els usuaris han suspès el servei del transport públic, el que cal modificar, i l'única manera és parlant amb les concessionàries-.

El transport públic no és però l'única solució. Creiem i ho farem pal·les al Consell, que cal apostar per alternatives de transport per carretera que complementi el transport públic com ara el ferrocarril. I no ens hem de quedar aquí i apostar a llarg termini, per connexions dins l'acord amb la Unió Europea.

Sabem que tenim les eines, la ciutadania ens ho demana. Ara cal, tenir la voluntat política de fer-ho i podeu comptar amb nosaltres, per millorar el transport públic actual, i trobar-ne noves solucions.