De les eleccions comunals d’aquest diumenge són diverses les conclusions que en traiem des del PS i no totes en són positives perquè, evidentment, l’autocrítica és necessària per seguir creixent i recuperar el Partit Socialdemòcrata (PS) a nivell parroquial i, en conseqüència, a nivell nacional, on ja estem perfectament implementats des de fa molts anys.

Quan vaig acceptar el càrrec de president del PS, juntament amb la Marta Pujol com a primera secretària i la Maria Nazzaro com a secretària d’organització, teníem molt clar que un dels primers objectius era tornar a tenir una implementació parroquial. En aquest cas, la nostra filosofia per a les parròquies no és una altra que fer política comunal per a la ciutadania com a actor principal i no avantposant el turisme com ho han fet des de Demòcrates. Per això vam començar a parlar amb diversos moviments i plataformes, ja que teníem clar que l’objectiu central del programa per negociar entre nosaltres era la ciutadania i els seus problemes -com per exemple l’urbanisme desbocat, l’habitatge i l’escolta activa, entre d’altres-.

És per això que tot just agafar el càrrec i després de certes modificacions en certs comitès locals ens vàrem posar a treballar en projectes 100% parroquialistes, amb gent que coneix les parròquies i que se centra en elles. Sense cercar ni llocs, ni quota de presència, lluny de la vella política d’altres. El nostre únic objectiu era (en solitari o en coalició) fer un programa electoral centrat en el ciutadà.

I us puc ben dir que, com a president, però sobretot com a ciutadà i membre del Partit Socialdemòcrata, estic molt orgullós de les nostres candidatures. Ja sigui en solitari o en coalició hem fet propostes de persones de la parròquia per a la parròquia. Equips cohesionats amb la única finalitat de fer una parròquia per a tothom. I us puc ben assegurar que serà l’objectiu amb Enclar i Consens des de la majoria i a la minoria amb Avancem, Amb Seny i UnitsxOrdino. Comencem ara i en quatre anys us tocarà posar-nos nota. Nosaltres ens posem ja a la vostra disposició.