Aquesta setmana França ens va indicar el camí a seguir amb els drets de les dones. Amb àmplia majoria, els diputats i diputades del parlament van aprovar que la interrupció voluntària de l'embaràs no fos només una llei, sinó un dret constitucional. Un dret que partits d'altres països, com "Sumar" a Espanya, també volen portar al Congrés. Europa vol marcar el sender perquè un dret de la dona com aquest deixi de ser discutit i passi a estar a la Carta Magna de cada país.

Malauradament, aquí estem lluny d'aquesta realitat i encara discutim la despenalització de l'avortament. Sota el paraigües del Copríncep espanyol no avancem ni un mil·límetre en els drets de la dona, malgrat les promeses que se’ns fa per part de Demòcrates per Andorra. Ara, el Copríncep francès ha deixat molt clara la seva postura amb l'avortament i espero que per al nostre Govern aquesta decisió tingui la mateixa importància que amb l'altra part del Coprincipat, que tant escolten.

Avui 8 de març hem de recordar que la lluita feminista és de totes, però també de tots, i que no podem continuar amb debats que a Europa -excepte els partits d'extrema dreta- tenen normalitzat. Perquè qui ha de decidir si vol seguir endavant un embaràs és  exclusivament la dona. No s’ha de castigar, s’ha d’acompanyar en aquell moment de la seva vida. Avui sortirem, aquells que puguem, a demanar una vegada més que cap Govern, ni cap institució pot decidir sobre el cos d'una altra persona. Ni home, ni dona.

Des del PS tenim molt clar el camí a seguir. Fa molts anys que des del partit i des del Consell General, defensem el dret a avortar. Defensem, en primera instància, que la interrupció voluntària de l’embaràs no sigui perseguit penalment. En ple segle XXI és una vergonya que estiguem amb la penalització de l’avortament i que siguem un dels pocs països al món que ho fem. Defensem també un avortament lliure i continuarem fent-ho malgrat la negativa constant d'un Govern conservador que s'amaga sota un progressisme de centre inexistent, tal com demostren fets com aquest.

Perquè el dia de la dona ha de ser cada dia i no només avui. Feliç 8 de març.