Amics, amigues, permeteu-me que avui no dediqui aquest espai d’opinió per parlar de política, sinó de tots i totes nosaltres.

Hem entrat, tan sols fa uns dies, en un any que malauradament torna a ser bastant incert. Un any on realment no sabem si serà el final de la Covid-19 o quan de temps haurem de conviure encara amb aquesta maleïda malaltia que tantes persones s’ha endut al nostre país i arreu del món. Un any que, tot i que no ens agradi reconèixer-ho, torna a ser ple d’incertesa perquè no sabem quina serà la nostra situació econòmica ni sanitària quan acabi, ni si mantindrem els llocs de treball que actualment tenim i que, en diversos sectors, poden tornar a quedar malmesos en funció de l’evolució de la pandèmia. En definitiva, podem dir que l’inici del 2022, com ja ho va ser el de l’any anterior, desgraciadament torna a ser peculiar.

M’agradaria encarar el 2022 com l’any del “principi de la fi”, òbviament sense oblidar totes les persones que estan lluitant contra la malaltia i tots aquells éssers estimats que han perdut la vida per culpa de la Covid-19. Evidentment, recordem un any més els esforços que duen a terme tots i totes els i les professionals de la salut, els cossos especials, els i les mestres, els treballadors i les treballadores dels supermercats, farmàcies, benzineres, etcètera. 

Aquest 2022 ha de servir per seguir donant suport a totes les persones que malgrat la pandèmia estan en primera línia de foc. Persones que només demanen millores en les seves condicions laborals per poder sobreviure i tenir una vida una mica més fàcil, amb més conciliació familiar i amb un benestar que, de retruc, es transmet a la resta de la societat. Persones que només demanen que no ens oblidem d’ells i d’elles quan la situació al país estigui millor. Un suport que es basa a escoltar-los i agrair-los com cal, fent-los cas, la seva vocació i el seu esforç, sobretot durant aquests dos anys. 

I personalment, crec que són professionals a qui hem de veure com a herois i heroïnes no només ara, sinó que ja ho eren abans, durant i després de la pandèmia. Perquè no tot acabarà aquí, amb la Covid-19, sinó que els nostres professionals hauran de continuar vetllant pel benestar de la societat davant de totes les adversitats que ens anem trobant en el camí. I la manera de reconèixer aquest esforç és recordant i valorant tota la feina que fan, però de veritat, amb fets, i no només amb paraules boniques.

Cal agrair també que, en el ja passat 2021, la ciutadania hagi tornat a sumar esforços per demostrar una vegada més que malgrat les dificultats som grans, que estem orgullosos de viure a Andorra i que per al nostre país treballarem plegats sempre que calgui. Als nostres padrins, als nostres nens i nenes, i a tots i totes, en general, gràcies per estar a l’altura una vegada més i per la vostra solidaritat, tot i dur ja gairebé dos anys de lluita contínua.

Amics, amigues, som conscients que també a nosaltres, la classe política, ens toca demostrar de veritat que tots els esforços que s’estan fent en l’activitat econòmica i, en especial els que esteu fent aquells que esteu patint les conseqüències de la pandèmia de primera mà, no són en va. Que cal legislar, preservar i defensar els nostres drets i les nostres llibertats per aconseguir una Andorra més justa i més social. Una Andorra que es construeixi escoltant-vos, com ha de ser, que cobreixi les vostres necessitats i desitjos, que treballi de manera conjunta i unànime per fer que Andorra, aquest 2022, sigui un país per a tothom. 

I creieu-me que com a secretari d’Organització del Partit Socialdemòcrata d’Andorra, així com tots els membres que formem el partit, el benestar de la ciutadania i fer un país millor és i serà sempre el nostre principal objectiu.

Visca Andorra. 

Treballem endavant per a un 2022 per a tothom i amb la fi de la pandèmia!