“La mà d’obra haurà de buscar pisos fora si al país no n’hi ha”. Conxita Marsol, ministra de Presidència, Economia, Treball, i Habitatge, dixit. “Si volem continuar creixent, part de la nova mà d’obra haurà de viure en zones frontereres”, afirma el cap de Govern. Sense filtres. Ja no s’amaguen en dir que els ciutadans amb un mitjà (ja no dic ni baix!) poder adquisitiu sobrem.

Per a DA l'única condició per quedar-te a Andorra és tenir molts diners. Si els tens benvingut/da. Si no, ja saps on és la porta. Per això, aquest article va directament per Govern.

El problema de l’habitatge no és exclusiu d’Andorra. Ho sabem. Però sí que ho és la vostra poca voluntat per trobar solucions reals i efectives. Us en recordo algunes de bàsiques: incrementar el sou mínim al 60% del salari mitjà (fa anys que dieu que ho aplicareu i res), fer polítiques fiscals i econòmiques que afavoreixin la redistribució de la riquesa i fer-ne d’altres per a empreses i treballadors per compte propi que repercuteixin a l’augment del poder adquisitiu dels seus treballadors. En habitatge: regular el mercat amb un índex de preu de referència, crear un registre de la propietat i polítiques fiscals perquè els pisos buits es posin a lloguer... Nosaltres no podem executar-les, perquè no governem, però vosaltres sí. Ja veieu que enrocar-se, com feu sempre, només allarga el problema i el fa més complex. Treballem junts.

Però us entra per una orella i per l’altra us surt: “La mà d’obra haurà de buscar pisos fora si al país no n’hi ha”. Ja t’ho faràs. I el cap es justifica parlant de nova mà d’obra, i no recorda que tot repercuteix més negativament als que ja som aquí. Prou malament ho està passant la societat per culpa de la mala gestió que porteu executant durant 12 anys com perquè, a sobre, ens engegueu fora i ens digueu sense cap floritura que sobrem a Andorra.

Us heu oblidat que no són els rics qui es passen hores sota el sol construint carreteres i edificis o als comerços atenent clientela que cada vegada compra menys per culpa de l’empobriment que heu permès (i seguiu permetent). Cuideu a qui treballa perquè visqui dignament i continuï aixecant el país com ho ha fet fins ara.