Si us explico que per al Partit Socialdemòcrata i per a mi com a individu la salut mental és i ha de ser una prioritat de les polítiques del nostre país no us hauria de sorprendre. És un dels temes de què més parlo i que més em preo­cupen.

Cert, i ho subratllo: s’han començat a fer coses per pal·liar el gran problema de la salut mental. Però crec que és tard i insuficient. No ho dic jo com a Pere, ni ho diu només el PS, sinó que també ho fan les associacions de familiars de malalts mentals del país, que manifesten no sentir-se escoltades per l’administració (no són les úniques que ho diuen).

Em va molestar molt la resposta del Govern liderat per DA en roda de premsa del consell de ministres i per boca del portaveu, el Sr. Jover. Cito textualment: aquestes associacions “fan soroll i crítica destructiva”. Per resumir-ho de forma molt clara: “Com que no estan d’acord amb nosaltres, allò que pensen i diuen és erroni i ho fan amb mala fe.”

És la manera de fer de DA. Tot allò que surt de la seva línia política està mal fet, mal pensat o simplement és “populisme”. Des de l’oposició hi estem acostumats, no ens en sorprèn. Ara bé, sí que em molesta que les associacions, que també fan un paper molt important en el nostre dia a dia i funcionen de forma voluntària –la gran majoria– amb gent que hi és per temes personals i familiars, posin el crit al cel perquè no se’ls està escoltant i DA, en lloc de prendre nota i millorar, les critica i menysprea.

Em dol més encara que sigui en una qüestió que cada dia és més greu i més rellevant, com és la salut mental. I em molesta que es recordin cada quatre anys d’aquestes entitats, fent promeses que després no compliran, ni escoltaran fins a les següents eleccions nacionals.

Feu tard amb el pla de salut mental i a sobre sense parlar amb els professionals, feu tard en polítiques transversals de salut, esteu creant una injustícia social no incloent la despesa psicològica en la cartera de serveis de la CASS, i a sobre quan us diuen que necessiten ajuda els menyspreeu. Sigueu clars: o aposteu per la salut mental invertint temps i diners o no us interessa, però llavors expliqueu-ho a la ciutadania.

Per al PS, la salut mental sí que és una prioritat.

(Diari d'Andorra, 28 d'octubre del 2022)