Sembla que l’agost és un mes en què l’activitat para o tot va més lent. Molta gent aprofita per fer vacances i d’altra per treballar més relaxadament, però no deixa de ser un període de calma abans del nou ritme frenètic que vivim una vegada passa Meritxell, on la realitat torna immediatament.

Us he de confessar que aquestes vacances les agafo amb moltes ganes de descans. Evidentment, fer-ho al cent per cent serà molt difícil, ja que el país no s’atura i el seguiment de l’actualitat ha de ser constant, però agrairé abaixar una mica el ritme.

I no hem d’oblidar que aquest és un dret que es va aconseguir gràcies a la lluita de la classe treballadora i que cal conscienciar la gent que les vacances no han de ser una opció, sinó un dret que tenim.

Agafar vacances, més enllà de marxar a prop, lluny o quedar-se al país, és una manera de recuperar-nos físicament i mentalment. No ha de ser sinònim de fer grans despeses, grans viatges –malauradament cada vegada són més les persones que no poden marxar uns dies per l’alt cost de la vida–, sinó de compartir temps per desconnectar, sigui sol, amb amics o en família.

Quan la gent (siguin persones públiques o no) parla de “no fer vacances” i ho fa com a sinònim de ser un gran treballador, fa un mal servei a la resta de la ciutadania. I, evidentment, no em refereixo a aquells i aquelles que pel seu sector laboral l’estiu és un moment en què els és impossible fer-ne –al contrari, és quan més facturació tenen– i que a més permeten qui sí que ho està que les pugui gaudir.

Segurament, alguns lectors –ja m’avanço als crítics habituals– trobaran aquest article poc rellevant o fins i tot superficial, però està bé recordar que les vacances, siguin quan siguin, són un dret que s’ha lluitat i que no les hem de menysprear.

En el meu cas, toca visitar la família a Galícia: un altre paisatge, un altre ambient i persones que no veig diàriament.

Per això, espero que les aprofiteu, que descanseu i que torneu molt actius per iniciar el nou curs, que per a la classe política ve ben mogut amb unes noves eleccions a tocar i tota l’agenda nacional que ens ve a sobre.