Després de mesos de silenci, Encamp ha fet un pas endavant perquè l’FC Andorra es quedi a la parròquia i pugui jugar en un nou estadi a Prada de Moles. S’ha trigat més temps de l’habitual i del que ens agradaria a tenir notícies del concurs. La tardança ha generat dubtes i temors als encampadans, amb informacions que anaven apareixent sense que el comú ni confirmés ni desmentís els rumors que l’FC Andorra faria de la capital la seva casa. Tots esperàvem saber d’aquest projecte que il·lusiona a uns i altres. Des de Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp l’hem defensat, perquè sabem que el fet que el club esportiu tingui aquí el seu propi camp dinamitzarà i revitalitzarà la parròquia. Així ho hem entès sempre, per això ho vam defensar a les darreres eleccions i ho dúiem al programa electoral com un punt destacat. 

A la darrera sessió del Consell de Comú del passat dijous 28 de juliol, s’adjudicava de manera provisional i condicionada, la concessió de Prada de Moles. La festa no va poder ser completa a causa d’aquesta estranya forma d’adjudicació temporal i que ens genera força dubtes jurídics, que ens van portar a abstenir-nos en la votació. La fórmula d’adjudicació provisional i condicionada no s’ha vist mai en una concessió al nostre país, ja que no està recollida en l’ordenament jurídic, i l’abstenció és la nostra manera d’advertir-ho. 

Com que no és una adjudicació definitiva, el que es va aprovar a la darrera sessió de Consell de Comú no deixa de ser un pas, important, però un pas. Per acabar d’estar segurs que l’FC Andorra es quedarà a Encamp cal esperar una eventual adjudicació definitiva, en un termini màxim de sis mesos i que s’haurà d’aprovar en Consell de Comú.

L’oferta presentada per l’FC Andorra per aquesta concessió és ambiciosa. El club vol construir un complex esportiu a Prada de Moles valorat en més de 20 milions d’euros. El complex projectat inclou un estadi de futbol professional amb capacitat per a 6.000 espectadors i un camp d’entrenament, a banda d’un futur espai multifuncional previst per una fase molt posterior. 

El comú té una participació molt important en el projecte: ha d’aportar 10 milions d’euros, dels quals sis es destinen directament a la construcció de l’estadi, i quatre més són pel patrocini al club, repartits durant quatre anys. Tot i que per a aquest projecte la inversió comunal la trobem justificada, hem de recordar que aquests milions es sumen al deute del comú, que s’ha engreixat considerablement en aquest mandat, en gran part, per la manca de rigor en la gestió pressupostària de la majoria. 

De moment, PS+Independents d’Encamp ens alegrem que tiri endavant el projecte, que és engrescador i il·lusionador, i que pot aportar molt a la parròquia. Ara bé, esperem i confiem que abans de sis mesos, l’FC Andorra hagi presentat les garanties que el projecte pot tirar endavant, puguem votar a favor de l’adjudicació definitiva, i, aleshores sí, celebrar-ho amb la resta de la parròquia. Us assegurem que ens farà molta il·lusió.