S'apropa el dia de la patrona d’Andorra, la Verge de Meritxell, que significa l'inici del nou curs. Per a la nostra canalla l'inici escolar -amb els nervis que comporta conèixer nous companys-, però també per a la classe política és l'inici del curs i, us he de confessar, que tinc moltes ganes de començar a treballar en l'àmbit legislatiu (sessions de Consell, comissions, etcètera). No hem deixat de treballar en tot l'estiu (exceptuant els dies de vacances), però és cert que ho hem estat fent amb un ritme diferent a l’habitual.

Malauradament, les prioritats són –o haurien de ser- les mateixes que els darrers anys. L'habitatge i el poder adquisitiu segueixen restant com les principals problemàtiques de la nostra ciutadania, sense oblidar la negociació sobre l'acord d’associació amb la Unió Europea, també un dels punts claus de la legislatura. Per al Grup Parlamentari Socialdemòcrata les prioritats se centren en la ciutadania, on principalment volem que és doni importància al model de país, el benestar i a garantir un mercat de treball digne.

Som conscients que la situació no és fàcil per a molts de nosaltres, però amb voluntat política no és pas difícil començar a millorar. Des del nostre grup parlamentari tenim un programa clar que fa anys que defensem i és el nostre full de ruta per explicar i desenvolupar aquests canvis que creiem que Andorra necessita. I aquest curs no serà una excepció. Seguirem lluitant per aconseguir-ho.

Toca continuar treballant des del Consell General, però també des dels comuns -en els quals veurem renovacions d’aquí a pocs mesos-. Esperem que ens doneu la confiança, sigui en solitari o en coalició, per fer les modificacions pertinents a nivell local i que aquestes també es puguin veure repercutides a escala nacional.

Estem en un moment únic on la ciutadania reclama maduresa política i un nivell de mires d'Estat. Deixem de banda interessos polítics i personals i fem que els ciutadans i ciutadanes siguin realment el centre de les nostres polítiques. Nosaltres sempre hem entès la política així i ara no serà cap excepció.

Bon inici de curs.