A hores d’ara la població ja sap que el Partit Socialdemòcrata i Agrupament Encampadà hem fet coalició per presentar una candidatura territorial a Encamp. Ens agradaria, però, explicar per què hem volgut tirar endavant aquesta coalició i quin és el nostre objectiu.

Pensem que les institucions han de ser més properes a les persones que elegeixen els seus representants. Les conselleres i els consellers generals s’han de posar al servei de la gent, i no s’han de comportar amb una actitud arrogant o com si el Consell fos propietat seva, per molt que formin part d’una majoria parlamentària. Sempre han d’estar més disposats i disposades al diàleg i la cerca del màxim consens que a la imposició de les pròpies idees. Només des de valors democràtics com el diàleg, la pluralitat i el debat amb una diversitat de punts de vista, es poden trobar les millors solucions als problemes més complexos que afecten el nostre país.

Fa dotze anys que tenim un Consell General i un Govern que no responen a les necessitats de la majoria dels encampadans i les encampadanes ni, en general, de la ciutadania d’Andorra. Ara som a les portes d’unes eleccions i tornen a plantejar projectes que ja prometien en campanyes anteriors i no han complert. Han deixat que cada vegada hi hagi més desigualtat econòmica i social, i no han desenvolupat els grans projectes que deien que es farien a la nostra parròquia, com habitatge a preu assequible o un nou Museu Nacional de l’Automòbil a Encamp, per esmentar algun exemple.

Però tot això no és el més greu. El que ens sembla pitjor és la desafecció i el desencant de moltes persones que no se senten representades a les nostres institucions. Ni al Consell General ni al Govern. I així és com arriben unes noves eleccions i difícilment tenen il·lusió o ganes de participar-hi. Cal recuperar aquesta il·lusió, oferir un projecte polític i unes propostes més engrescadores i integradores dels nostres valors, de la personalitat dels habitants d’Encamp i el Pas de la Casa, i oferir vies de comunicació i participació ciutadana. Cal un canvi per recuperar el benestar i la qualitat de vida. Potenciar i promocionar el comerç i el turisme de manera sostenible, integrant-hi la nostra cultura i la nostra identitat, i garantir els drets de tothom, gent jove, de mitjana edat i gent gran que pugui accedir a un habitatge digne.

Us volem representar per portar aquestes propostes i la voluntat de transparència al Consell General.