El passat 1 de febrer es va aprovar al Consell General el pressupost per aquest any, el qual per a Sant Julià és una bona notícia, però parcialment. Des del comitè local del Partit Socialdemòcrata a Sant Julià celebrem que per fi, i després de molts anys de demanar-ho -tant quan hem estat presents al comú com quan no-, hi hagi diners destinats al vial de Sant Julià. Una desviació que ha entrat al pressupost via esmena i a la qual, des del nostre partit, a través del grup parlamentari, hem donat suport.

Quan parlem del fet que la bona notícia és parcial és pel simple fet que, malgrat l'alegria, pensem que si es vol apostar pel vial, cal fer-ho de veritat i això significa començar introduint més diners en aquest projecte perquè el puguem tenir entre nosaltres com més aviat millor. No hem d’oblidar que Sant Julià de Lòria és la primera parròquia que veuen tots els nostres visitants que entren per la frontera del riu Runer i que necessita ser un lloc amb pas fluid i sense retencions al poble.

Una vegada més, tal com va dir el nostre president i conseller general, Pere Baró, en el debat de l'aprovació del pressupost, invertir 100.000 euros és pur "màrqueting polític" o un intent de fer creure que es treballa en el vial quan en realitat no existeix gens d'interès per part de la majoria parlamentària. Amb tot allò que sigui bo per la nostra parròquia hi estarem sempre a favor, però per a nosaltres 100.000 euros són pocs diners per a una obra de 24 milions i tampoc asseguren la posada en marxa ara mateix del vial.

Tot i així, és un inici i, com no pot ser d’altra manera, des del comitè local seguirem defensant la seva construcció, així com des del Consell General. Si veiem que el projecte s'endarrereix serem els primers a denunciar un nou engany als lauredians i lauredianes. Farem una oposició constructiva i útil, tot i no estar presents al comú.