Dimecres l’aliança progressista conformada pel Partit Socialdemòcrata i Progressistes-SDP (PS SDP +) vam presentar les nostres candidatures per a les pròximes eleccions generals del 2 d’abril, encapçalades per Pere López: el nostre candidat a cap de Govern. I no vull oblidar tampoc les forces comunals que ens acompanyaran a Encamp, com ara Agrupament Encampadà, i a Ordino, on comptem amb X’Ordino.

En aquesta gran trobada crec que tots els companys i companyes de l’aliança progressista que hi vam assistir vam copsar les ganes de canvi que hi ha a Andorra i que, com bé va dir el nostre candidat “no és el moment per continuar amb el desgavell actual, ni tampoc per provatures o aprenentatges”. I sincerament, només les nostres candidatures, tant a nivell nacional com parroquial, són les que ho poden fer. Perquè DA ja ens ha demostrat, en aquests dotze anys, que ells no ho saben fer. I tot i que fem molt tard, té solució si ho fan les persones idònies amb els projectes idonis.

Us he de confessar que em fa molta il·lusió formar part d’aquesta candidatura socialdemòcrata com a candidat de la llista nacional. Crec que tenim una candidatura amb gent preparada, conformada per professionals de tots els sectors, amb persones que trepitgem carrer, que vivim el dia a dia com el que som, un ciutadà més, i que ens trobem lluny de l’“establishment” de les elits de la dreta andorrana.

Perquè l’objectiu de la nostra aliança no és una altra que tornar a fer d’Andorra aquell país on tothom hi podia viure amb tranquil·litat i seguretat. On l’habitatge i el poder adquisitiu sigui la prioritat de les nostres polítiques abandonant l’Estat assistencialista actual i posant al centre un Estat del benestar real.

S’ha de governar per a tota la ciutadania si volem progressar com a país i com a societat. Estic convençut que l’experiència del Pere i de la resta de companys de les candidatures i les ganes d’aprendre d’aquells que no fa tant que ens dediquem al servei públic de la política permetran fer d’aquesta Andorra elitista, l’Andorra de tots i totes. Perquè som l’única opció pel canvi.