Ja fa temps que des de Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella reclamem que s’arreglin les voreres de la parròquia. Ho dúiem al programa electoral amb el qual ens vam presentar a les passades eleccions comunals del 2019, i no ens n’hem oblidat. Ho hem anat reiterant al comú cada vegada que ha vingut a tomb, i quan no hi ha vingut, també. Fins a tal punt que, com a mínim parcialment, ens hem sortit amb la nostra i hem aconseguit que la majoria inclogués una partida d’un milió d’euros al pressupost per a aquest exercici 2022 per arreglar-ne. 

Nosaltres entenem que arreglar les voravies és una necessitat, és una qüestió òbvia de seguretat, però també d’imatge. No pot ser que una parròquia, amb una ciutat que és capital del país, presenti unes voravies en tan mal estat. Llambordes trencades o desenclavades, amb forats i desnivells, tapes de registre de serveis de subministraments –l’aigua, la telefonia o l’electricitat, entre d’altres- desajustades, a l’origen d’ensopegades i caigudes, d’ensurts i accidents. La seguretat no és una qüestió banal ni a menystenir, i encara menys quan es treballa amb l’objectiu de la sostenibilitat de la mobilitat i es demana a la ciutadania que opti per fer els seus desplaçaments a peu.

Però no només és una qüestió de seguretat. És també una qüestió d’imatge. Hi tornem: una parròquia, amb una ciutat que és capital del país i que rep moltíssims turistes al cap de l’any, no es pot permetre tenir unes voreres com les que té actualment, que traspuen deixadesa, es veuen brutes i malmeses.   

En aquesta línia, els consellers de PS+Independents d’Andorra la Vella fa mesos que treballem en la campanya de participació ciutadana -que tot just hem presentat-, perquè els vianants que transiten pels carrers de la nostra parròquia ens puguin fer arribar els desperfectes que detectin i així fer arribar les indicacions al comú per facilitar les intervencions pertinents. Només cal que se’ns enviï una fotografia de la vorera malmesa i la seva localització, o bé per WhatsApp al 64 91 64 o bé als nostres correus electrònics: mdolors.carmona@comuandorra.adsergi.gonzalez@comuandorra.ad i lidia.samarra@comuandorra.ad. D’aquesta manera ens assegurem que tenim ulls a tota la parròquia, a més de facilitar una gestió comunal més eficient. 

Des de PS+Independents d’Andorra la Vella pensem que la participació ciutadana i la transparència són factors clau per dur a terme polítiques que responen a les necessitats de tots els ciutadans de la parròquia, i l’arranjament de les voreres, per seguretat i imatge, en pot ser un molt bon exemple. 

Així, ens posem a disposició de la ciutadania i del comú, d’una banda per fer arribar les queixes i demandes on cal, i de l’altra per complementar el pla integral de rehabilitació de voravies que ha presentat la majoria aquesta mateixa setmana.