Com molts de vosaltres ja sabeu, fa uns dies vaig accedir al càrrec de consellera al Comú d’Ordino. El meu serà un mandat curt, doncs aquest mateix desembre se celebren eleccions comunals, i es tornarà a iniciar un nou cicle. Però que el temps del meu pas pel Comú sigui breu no vol dir que deixi de vetllar per l’interès general i de la parròquia, ni que deixi de fer propostes i treballar en les que puguin anar sorgint. Faré tot el possible per portar el meu granet de sorra, fer-me ressò de les vostres veus i inquietuds i deixar empremta.

Des de Movem Ordino, i jo en particular, ens hem marcat diferents prioritats i línies de treball. Uns eixos de continuïtat de la feina feta pel meu predecessor en el càrrec, en Jean Michel Armengol. Així doncs, tal com ja vaig explicar el dia que vaig prometre i jurar el càrrec, una de les principals prioritats serà fer oposició al Centre de Recerca Immunològica, i el laboratori de nivell P3 que s’hi contempla, que des de la farmacèutica multinacional Grifols i el Govern volen tirar endavant a la parròquia. Si més no tal com està plantejat avui en dia, ja que ni jo ni l’equip de Movem Ordino hi veiem beneficis, ni per a la parròquia ni per al país. Com a mínim els riscos, posats en una balança, superen amb escreix els minsos beneficis que se li poden trobar.

Una segona línia de treball serà a nivell urbanístic, doncs cal aturar la disbauxa actual i fer una aposta ferma pel creixement real i sostenible. Cal repensar i mesurar el creixement assumible per a la nostra parròquia. Hi ha serveis i infraestructures que avui ja estan saturades, fet que empobreix la qualitat de vida de tots nosaltres, de tota la població resident a la parròquia d’Ordino. D’altra banda, crec que és important retornar als principis de l’arquitectura de muntanya que caracteritzaven la parròquia i que en feia un dels seus principals atractius turístics. 

D’altra banda, i vinculat tant al turisme com al creixement urbà, defensaré la necessitat de promocionar el turisme de qualitat i sostenible. És clau que el turisme ens visiti, però no a qualsevol preu. I també  hem de tenir en compte el seu impacte a l’hora de fer els estudis de càrrega de la parròquia per determinar el sostre de creixement d’Ordino.

Un tercer eix de treball important que ens hem definit és l’estudi de les diferents possibilitats que hi pugui haver per incentivar que els emprenedors de la parròquia estableixin els seus negocis a Ordino. Crec que, de la mateixa manera que es vol rebre aquest turisme de qualitat, és important el valor que poden aportar els joves emprenedors i els seus negocis es puguin quedar a Ordino i no deixar-los escapar cap a la vall central.

I tot plegat sense oblidar el més important punt del meu programa personal, que és mantenir i incrementar, si és possible, el contacte amb la població, amb tots vosaltres, amb els ordinencs i ordinenques. És per això que em poso a la vostra disposició perquè em pugueu fer arribar tota mena de propostes, suggeriments, comentaris o queixes. Ho podeu fer quan em veieu pel carrer o bé també a través del correu electrònic del comú: barbara.pamies@ordino.ad

Com veieu, les temàtiques i les ganes de treballar pel bé de la parròquia són inversament proporcionals al temps de mandat que queda. I no defalliré. Només em queda, en aquest primer article, agrair al Jean Michel la feina feta i a tots vosaltres la confiança que em feu. Entre tots farem d’Ordino la parròquia en la qual volem viure.