La qüestió de l’estat de les voreres d’Andorra la Vella surt a moltes converses, sigui directament o indirecta. Qui no ha vist caure algú pels carrers de la capital? Qui no té un familiar, amic o conegut que s’hi ha fet mal? És molt sovint que algú ensopega i es lesiona. Així es desprèn dels comentaris i fotografies que se’ns han fet arribar de voravies en mal estat des que vam engegar aquesta crida a la participació ciutadana i que han permès identificar, en dues setmanes, una trentena de punts calents. 

Per a nosaltres, aquest és un tema prioritari. Hi ha en joc la seguretat de ciutadans i visitants. I amb això no s’hi juga. El Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella ho dúiem al programa electoral amb el qual ens vam presentar a les passades eleccions comunals del 2019, i hi insistirem tant com faci falta. Perquè totes les voreres s’arreglin. Per això ja hem fet arribar un petit informe als cònsols identificant alguns punts crítics de la xarxa de voravies de la parròquia, i n’estem preparant un segon.

No volem deixar passar l’oportunitat d’agrair a la ciutadania la seva implicació a l’hora de fer-nos arribar els seus comentaris i fotografies. Sense aquesta seria molt difícil arribar a tots els racons de la parròquia. Andorra la Vella té molts quilòmetres de voravia, però tots són importants i cal que tots estiguin en el millor estat. 

Sabem que la partida d’un milió que ha pressupostat la majoria amb l’objectiu «d’arreglar» voreres –ho posem entre cometes perquè, segons les prioritats anunciades pels cònsols, s’inclouen voreres que no existeixen i s’han de fer noves i això, al nostre parer, hauria de ser una altra partida– no arribarà per a tot. Però la problemàtica que representa tenir les voravies en l’estat actual obliga a arribar-hi. A totes. Tampoc podem permetre que amb aquesta partida s’afavoreixin determinats barris –altra vegada– en detriment d’uns altres.

Per això cal una planificació detallada i transparent, que informi a la ciutadania de les voreres que cal arreglar i quan s’arreglaran. I que es vagi actualitzant a mesura que es van detectant nous punts deteriorats. Volem insistir que la de les voreres és una qüestió de seguretat, que som coneixedors de diversos accidents provocats per l’estat d’aquestes. Per això des de PS+Independents d’Andorra la Vella mantenim oberts els canals de comunicació directes amb la ciutadania. Només cal que se’ns enviï una fotografia de la vorera malmesa i la seva localització, o bé per WhatsApp al 64 91 64 o bé als nostres correus electrònics: mdolors.carmona@comuandorra.adsergi.gonzalez@comuandorra.ad i lidia.samarra@comuandorra.ad. I també ens hi podeu fer arribar altres comentaris o qüestions que considereu rellevants o que cal posar-hi el focus.