D’aquí a cinc setmanes els socialdemòcrates farem el nostre congrés, un congrés que ha de servir per actualitzar i enfortir el nostre projecte polític i el nostre partit. És molt important i necessari que els partits polítics cada quatre anys fem una revisió dels nostres postulats, és important perquè la societat no és immòbil sinó just el contrari, es mou, i els socialdemòcrates que aspirem a ser la primera força del país també hem de fer aquesta posada a punt a la nova realitat. Actualitzar i reafirmar, aquest és l’esperit amb què crec que els socialdemòcrates hem d’afrontar aquest congrés. Actualitzar-se per seduir la societat andorrana, que cada vegada és més progressista i que vol transitar cada cop i més ràpid per ser un país capdavanter amb polítiques que generin noves oportunitats, progrés i benestar per a tota la ciutadania. Per això els socialdemòcrates tenim una gran oportunitat de posar-nos al dia, una gran oportunitat per reafirmar els nostres postulats amb un discurs més fàcil, entenedor i que sedueixi àmplies capes de la nostra societat.

Sabem com governa la dreta. Ho hem viscut els darrers vint-i-vuit anys dels vint-i-sis que tenim Constitució, però això no vol dir que el Govern d’Andorra els pertanyi; potser els socialdemòcrates no hem trobat les fórmules per ser més atractius, per poder ser competitius davant dels nostres adversaris polítics, però aquest congrés ens dona l’oportunitat per establir les bases i poder revertir aquesta situació generant una nova il·lusió amb el nostre partit per poder fer el sorpasso a la dreta andorrana que ja comença a mostrar símptomes d’esgotament i de falta d’idees.

El nostre projecte polític ha demostrat en els darrers temps que és el partit que està més ben connectat en l’àmbit internacional, un aspecte molt important, ja que les fortaleses internacionals es poden traduir i ara ho hem entès millor que mai amb la pandèmia de la Covid-19, en benefici per tota la nostra societat.
Tot projecte polític ha de seduir i això és el que confio que els socialdemòcrates sabrem fer per tal de construir una nova Andorra de la mà de les ciutadanes i ciutadans del nostre país.