Dimecres passat vàrem arrencar la novena legislatura, com és tradició, a la sessió constitutiva que se celebra a Casa de la Vall. Els nous consellers vam jurar i/o prometre el càrrec i vam escollir la nova Sindicatura.

En primer lloc, vull felicitar-los, i espero, com va comentar en el seu discurs el nou síndic general, que es torni al Consell General la centralitat del debat polític.

Avui, però, us vull confessar la meva alegria de poder formar part d’aquesta legislatura i les ganes de treballar per la ciutadania. Així com la felicitat que em va provocar veure totes les cares noves que dimecres vam jurar o prometre el càrrec per primera vegada. Aquest fet mostra la salut de la política andorrana i aquesta composició de persones noves amb persones experimentades, que segur que serà molt positiva.

Personalment, us he de dir que tenir al costat dues grans de la política com són les companyes Judith Salazar i Susanna Vela em dona la tranquil·litat que podré aprendre ràpidament el funcionament de la institució i que tot allò que treballem plegats serà un avançament de drets de la ciutadania. Perquè no tinc cap dubte que l'únic interès que tenim els tres consellers generals de la coalició socialdemòcrata és el de tirar endavant les propostes del nostre programa electoral, centrant-nos en els problemes actuals de la nostra ciutadania, com són l’habitatge, el poder adquisitiu i, evidentment, la negociació amb Europa. Així com totes les altres propostes que portem.

Ho he comentat més d’una vegada: el meu interès és únicament les ganes de fer que el nostre país sigui un país on tothom hi tingui cabuda, ningú quedi enrere i, evidentment, puguem fer la nostra vida personal i laboral al país.

Així doncs, i com dic en molts dels missatges que he anat rebent aquests dies per part de molts de vosaltres, com a conseller general de la novena legislatura soc un servidor del poble, i tant les meves companyes com jo estarem a la vostra escolta i disponibilitat. Perquè la política es fa durant tota la legislatura.

Continuem!