Aquest darrer cap de setmana s’ha celebrat una nova edició de l’Ull Nu, un festival que ja ha celebrat onze anys. Pels qui ho recordeu, en els seus inicis Ull Nu era un petit certament organitzat per un grup d’amics amants del cinema. Més d’una dècada després, i gràcies a l’esforç de tots i totes, tant per part d’aquells i aquelles que hi eren des del principi com pels qui hi han col·laborat més endavant, Ull Nu ha aconseguit ser, avui en dia, un festival referent a Andorra i a l’exterior.

Durant aquests dies he tingut l’oportunitat d'anar a veure alguns dels curtmetratges que es presentaven, així com d’assistir a l’entrega dels premis. Per això, després d’escoltar-los i veure’ls treballar, volia agrair-los tota la feina i l’esforç a través d’aquest article d’opinió. Perquè durant aquests dies han donat l’exemple més clar de l’aposta pel talent andorrà, que tenim gent molt preparada i amb moltes ganes de fer grans coses. Ull Nu demostra que si des de les institucions apostem per la cultura nacional tenim molt de recorregut allà on vulguem arribar. Perquè festivals com aquests són excel·lents ambaixadors al país, però també fora de les nostres fronteres.

Des de les institucions hem d’apostar de forma més clara i valenta per la cultura del nostre país. Sense ella, no som ni tenim res. Si volem una societat que avanci, la cultura ha de ser la base, i més aquella que és en català per tal de cuidar la nostra llengua i no permetre que desaparegui o caigui en l’oblit.

Per tant, des del PS volem donar l’enhorabona a Ull Nu i fer-los palès que tenen tota la nostra col·laboració.