Ja s’acosta el final de la campanya més intensa que hem viscut mai en unes eleccions comunals. Les noves formes de comunicació ens exigeixen un esforç continuat i diversificat per arribar a la població. Combinem el porta a porta tradicional i les reunions de poble amb l’expressió a les xarxes socials i la presència en una gran varietat de mitjans nous o de tota la vida.

En converses amb altres membres del Partit Socialdemòcrata i amb l’observació de la nostra activitat habitual, he après a reconèixer qui es troba més còmode en cada funció, els uns en grups de treball o comissions per elaborar el programa, els altres mirant de convèncer la població que el nostre projecte és el millor per a cada parròquia, d’altres donant suport lluny dels focus mediàtics en les múltiples necessitats que sorgeixen, tant de gestió més administrativa com més logística –la presentació per a les reunions de poble, la reserva de sales, les crides...

He sentit a dir alguna vegada als analistes que totes les campanyes tendeixen al caos. Potser és cert, però també he comprovat amb l’experiència que enforteixen els vincles i la relació emocional amb els companys d’equip.

La nostra candidatura per a Encamp i el Pas de la Casa s’ha consolidat cada dia més amb l’energia que hi hem invertit, les ganes de treballar per millorar la parròquia i de canviar el model establert per un de més just i equitatiu. Esperem que l’honestedat i la humilitat s’imposin al triomfalisme i l’arrogància.

Tenim el convenciment que aquest canvi és possible i d’aquí ens ve l’energia per encarar aquesta recta final. Esperem que la il·lusió que ens mou es transmeti i s’encomani, i que el dia 17 hi hagi una participació clara i decidida. Pensem que hem de millorar la qualitat democràtica del nostre sistema per tendir a una societat més ben informada i activa en la presa de decisions que l’afecten. Si aquest canvi no és ara mateix serà més endavant, però serà, perquè el progrés és inevitable.

Voteu per convicció, per les ganes de canvi, per un futur millor i més democràtic, i feu-ho també pels que no poden votar.