Des del PS i des del grup parlamentari celebrem que el Govern finalment ens hagi escoltat i hagi posat en marxa el tercer pagador a les farmàcies per a majors de 65 anys i persones amb discapacitat. Ens fa especial il·lusió perquè la legislatura passada el nostre grup parlamentari va ser qui va presentar la proposta, aprovada per tota la cambra, i tot i així, el Govern va intentar endarrerir el màxim possible. En aquest text reclamàvem la implementació del tercer pagador en dos mesos -al final ha estat més d’un any- almenys per als col·lectius més necessitats com són majors de 65 anys i persones amb discapacitat, tal com ha succeït.

Ara hem d’anar cap a la seva universalització perquè, tal com indicàvem a la Proposta d’acord presentada, cal “deixar de perjudicar totes aquelles persones que no poden fer front al pagament per avançat de medicaments i actes sanitaris del nostre sistema de salut”. Nosaltres demanem que s’apliqui a proves diagnòstiques, radiològiques, així com visites de metges especialistes derivades pel metge referent.

Malauradament, anar tres passes enrere és el tarannà habitual de les polítiques de DA i del Govern. Passa amb l'habitatge, amb l'entrada dels psicòlegs a la cartera de serveis de la CASS, amb els drets socials i malauradament veig a venir que passarà amb el tercer pagador universal. Si ja van intentar no aplicar-ho per a gent gran i persones amb discapacitat -tot i tenir l’aprovació de tots els consellers i conselleres generals, inclosos els seus-, podeu imaginar què succeirà amb la implementació per a tothom que ho necessiti...

Les coses no funcionen i per això que els socialdemòcrates hem deixat molt clar que estenem la mà a proposar solucions i construir un camí que vetlli pel bé de la nostra ciutadania. Fa anys que ens veuen com a l'enemic i no com un aliat. Més enllà de les diferències ideològiques, la nostra funció és la de solucionar els problemes de la ciutadania. Unes solucions debatudes, consensuades, on haguem de cedir uns i altres i amb la única finalitat de millorar la situació actual del país, evitant anar a remolc dels successos i avançant-nos a allò que pugui esdevenir-nos.