Ahir des del Partit Socialdemòcrata vam fer una roda de premsa per explicar la nostra principal activitat per aquest 2024, tant en l'àmbit de partit, com en el parroquial i el parlamentari. Diverses són les accions que farem i, si us sembla bé, no us repetiré per no estar fent un déjà-vu constant.

Però si que em centraré en una de les iniciatives que es farà des del PS amb el suport del grup parlamentari i que és de vital importància: Esclarir què és l’Acord d’Associació amb la Unió Europea i quins avantatges i riscos pot comportar.

La nostra acció es senzilla: A través d’un formulari que podeu trobar a la nostra web (www.psa.ad) podreu fer preguntes de forma anònima sobre els dubtes que tingueu sobre l’Acord d’Associació. És per això que a partir d’avui a la tarda, i seguint el nostre compromís d'informació amb tots i totes vosaltres, habilitarem aquest espai on ens podeu fer arribar les vostres qüestions, les quals recollirem, agruparem i contestarem amb total transparència a través de les nostres xarxes socials un cop per setmana. 

La nostra obligació com a representants de la ciutadania és explicar què és l’Acord d’Associació, que comporta per a Andorra i donar-vos a conèixer els avantatges i els desavantatges. Resoldre tots els dubtes que tingueu perquè el dia que toqui votar el referèndum, tothom pugui saber què estem votant. 

Però s'ha d'explicar i ara és el moment. 

Nosaltres no volem apoderar-nos de res, sinó que volem contribuir en aquest treball de pedagogia que no depèn només del Govern, sinó de totes les institucions, i nosaltres com a representants polítics d'una gran part de la societat andorrana ens veiem en l'obligació d'explicar de forma clara allò que voleu i necessiteu saber.

I creiem que aquest és un pas que hem de fer des del Partit Socialdemòcrata per posar al ciutadà al centre de les polítiques. No podem continuar parlant d'un acord sense saber de que parlem. És molt normal que molts tingueu “por” a un acord que no sabem de què va i quines conseqüències pot tenir per al nostre país. Per això fem aquesta iniciativa amb l’objectiu que tingueu tota la informació per a decidir clarament si el voleu per al futur d’Andorra. 

Ens hi juguem molt tots plegats i seria molt irresponsable per part nostra no engegar campanyes com aquesta amb la única finalitat de fer-vos partícips de una decisió tant important per al país com l’Acord d’Associació amb la Unió Europea. Nosaltres posem les eines que tenim al nostre abast perquè sapigueu de primera mà i de la manera més entenedora i clara possible que és l’Acord d’Associació. 

Som un Partit d'Estat, som un partit responsable, i per això una de les condicions que vàrem posar per tornar a formar part d’aquest Pacte d'Estat era la pedagogia i la transparència. Avui en dia ho tenim i per això també volem contribuir en aquesta difusió, per tal d’estar oberts a la societat i resoldre tots els vostres dubtes. Perquè  l’Acord d’Associació no és un capritx de Govern, sinó que és un tracte que ens  englobarà a tots i totes i que hem de conèixer bé abans de votar si hi estem a favor o en contra.