Fa unes setmanes, des de la Coordinadora per un Habitatge Digne es feia referència a la posició tant de Govern com dels grups parlamentaris sobre la coneguda com a ‟trampa del fillˮ.

En primer lloc, m'agradaria agrair la feina que està fent la mateixa i que ens serveix de suport també als grups parlamentaris que creiem en una societat justa.
És en aquestes converses, i després de dialogar amb la ciutadania i les associacions, que des del nostre Grup Parlamentari vam entrar la pregunta escrita al Ministeri d'Habitatge sobre quina és l'afectació real de la coneguda trampa. Unes qüestions que ja vam rebre resposta i que estem treballant tant des del nostre Grup Parlamentari com des de la Comissió d'habitatge que vam crear en el si del Partit Socialdemòcrata, i que les pròximes setmanes començarem a moure amb una ronda de contactes amb associacions i organismes, tant de llogaters com de propietaris. L’objectiu és mirar de treballar la famosa llei "òmnibus" que malauradament, encara no hem vist ni se'ns ha presentat.

Us explico tot això per una simple raó, i és que legislar s'ha de fer mirant l'interès general, escoltant a totes les parts. Allò que no podem fer és tirar pel dret, legislar sense consens, amb les orelles tapades i sense voler saber res de la ciutadania. I no ho dic només jo, ho diu també el comunicat que la Coordinadora per un Habitatge Digne, on afirmen que només veuen disposats a treballar-hi al nostre Grup Parlamentari i al Grup Parlamentari de Concòrdia. La resta (segons la Coordinadora per un Habitatge Digne) els han trobat poc col·laboradors.

És un error no voler escoltar la ciutadania perquè (i hem de ser molt clars) si avui dia som on som és perquè Govern i els grups de la majoria creuen tenir la veritat absoluta sense comptar amb ningú més que ells mateixos. Ja hem vist on ens ha portat aquest model de gestió. Potser cal ser una mica més humil i parlar amb tothom, no només amb els seus.