Fa uns dies vaig rebre per part de les associacions hoteleres i d'habitatges turístics una molt bona notícia. Després de setmanes, en les quals han estat demanant una solució per al problema de la taxa turística, des del ministeri -per fi-, i després d'entrar una pregunta parlamentària des del nostre grup parlamentari qüestionant el funcionament d'aquesta i sobre les declaracions fetes pel ministeri -qui gairebé feia responsable únic de les disfuncions als hotelers (cap per a l'executiu, com ja és costum) ha arribat la resposta del ministre.

Finalment, s'han pogut reunir el titular de Turisme i Comerç amb les associacions per intentar trobar una solució treballada i consensuada per part d’ambdues parts per a les disfuncions de la taxa turística. És una llàstima haver d'esperar tants mesos perquè des del ministeri es detectés que potser el problema venia també des de l’executiu. Un temps perdut que es podia haver estalviat i que només ha servit per defugir responsabilitats. Una vegada més des de Govern es va tard com en tantes d’altres qüestions.

I el motiu no és perquè des de les diverses associacions no s'hagi parlat amb el ministeri i amb els seus responsables en reunió, sinó que es tracta de l'escolta activa que no té l’executiu, perquè governar no és només fer allò que pensa un mateix, sinó fer-ho escoltant totes les parts implicades.

És cert, Demòcrates per Andorra no té gaire experiència en consensuar -només cal veure la nova llei òmnibus amb la qual no es posen d’acord ni entre els seus-. Nosaltres, però, amb un tarannà dialogant, sí que ens vam reunir amb les associacions concernides, vam detectar el problema i ho vam manifestar públicament al Govern –potser fer-ho així és l'única manera perquè solucionin el problema-.

Així doncs, continuarem parlant amb els diversos actors per trobar i fer el seguiment de les solucions, sigui quina sigui la temàtica, els actors i la problemàtica. En definitiva, convidem l'executiu a aplicar l'escolta activa en totes les seves accions i ministeris.