Aquest divendres i dissabte, juntament amb el president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, he viatjat a Berlín per assistir al congrés del Partit Socialista Europeu. Durant aquests dies compartirem propostes amb diversos líders polítics, des d’un vessant ideològic socialdemòcrata, que contribueixin a pal·liar la difícil situació que ens trobem a tot Europa.

En aquest congrés tindrem l’oportunitat de debatre i compartir idees amb els socialdemòcrates veïns, especialment amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el primer ministre portuguès, António Costa, però també amb la resta de líders d’esquerres europeus.

Si alguna cosa ens ha mostrat la covid és la importància d’unes relacions fortes amb el món, però sobretot amb Europa. Enfortir relacions vol dir fer polítiques conjuntes, trobar solucions davant les diferents situacions i emergències, i que se’ns tingui en compte fins i tot des d’organitzacions de les quals no formem part quan les seves decisions ens afecten.

Des del Partit Socialdemòcrata d’Andorra entenem Europa com el nostre aliat i és per això que la missió que ens hem marcat per a aquests dies, tant el president del PS com jo mateix, és la d’enfortir les relacions amb els principals líders europeus: que coneguin Andorra, qui som, com som i com funcionem.

Les emergències no entenen de fronteres, i si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia és justament això. No podem viure aïllats. Així, aquest tipus de trobades, entre formacions polítiques, són positives i necessàries per a Andorra i els seus ciutadans. En un ambient diferent, busquem representar Andorra i establir vincles personals amb altres representants polítics, perquè la diplomàcia oficial i les relacions entre estats tradicionals a vegades no ho poden tot. I perquè entenem que Andorra mereix –i – que la tinguin en compte en aquelles polítiques europees i mundials que l’afecten, que afecten els andorrans, i més en un context globalitzat com l’actual.

Andorra es mereix més.

(Diari d'Andorra, 14 d'octubre del 2022)