Aquests darrers dies ha pres rellevància l’embolic a la Prada de Moles amb el Futbol Club Andorra. Aquest ja va començar fa un temps, quan el nou FC Andorra, ja propietat de l’empresa del central del FC Barcelona, Gerard Piqué, va escollir les instal·lacions encampadanes com el seu estadi. Aleshores ja es van plantejar diferents escenaris que feien preveure que aquest equipament tard o d’hora seria insuficient per al club tricolor, i així ho vam manifestar des de la candidatura del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp durant la campanya per a les eleccions comunals del 2019. Això no vol dir que a Encamp no estiguéssim contents de tenir entre nosaltres el FC Andorra, perquè confiàvem -i així s’ha demostrat, i malgrat la pandèmia de coronavirus- que això faria recuperar embranzida a la parròquia, donant-la a conèixer arreu de la geografia catalana -on juga el primer equip- i fins i tot més enllà i atraient també el públic del país.

Però ara, amb l’ascens a Primera RFEF, els requisits que ha de complir Prada de Moles són difícils de complir, i encara més amb el poc temps que queda per a la represa de la competició. Així que, cal fer obres i mentrestant el FC Andorra marxa de la parròquia. Que baixa a Andorra la Vella ja és un fet. I ara caldrà veure com s’afronten les obres a les instal·lacions encampadanes, qui se’n farà càrrec i com afectaran a la resta d’usuaris. A Encamp tenim un bon planter d’esportistes que ni nosaltres ni ells saben on podran entrenar mentre es facin els treballs d’adequació de la Prada de Moles. Aquest és un dels aspectes que més ens preocupa a PS+Independents, ja que afecta als nostres infants i joves, el nostre futur. Així, cal assegurar-se que l’afectació serà la menor possible per a ells, i en aquest punt cal vetllar perquè s’aprofiti per avançar els treballs en aquelles èpoques de menor ocupació de la Prada de Moles.

Respecte a qui i com assumirà el cost dels treballs, ja vam dir durant la campanya que estàvem d’acord en assumir part de les millores, doncs es tracta d’unes instal·lacions comunals, de les quals també se’n beneficia la resta de clubs de la parròquia. Ara bé, és necessari denunciar que no es fessin les coses bé des d’un inici i que no es tinguessin en compte aspectes com la coberta per a les graderies i accessos més accessibles.

Tornar a fer pujar a Encamp el FC Andorra serà, de ben segur, un nou repte que haurem d’encara un cop acabades les obres.

Dit tot això, volem reiterar que des de PS+Independents d’Encamp entenem la presència del FC Andorra com un element dinamitzador de la parròquia i que apostem perquè el Comú faci el que estigui a les seves mans, sense caure en endeutaments impossibles, per a recuperar la presència del club a la parròquia. Més enllà d’això, entenem l’esport com un element socialitzador i integrador fonamental, necessari per a la cohesió social, per la qual cosa entenem que cal fer els esforços necessaris per a que la parròquia disposi d’unes instal·lacions 100% efectives tant a Encamp com al Pas de la Casa.