Ha arribat el moment del canvi de la majoria. Un moment llargament esperat. Un moment històric que hem d’aprofitar. Com ja he dit diverses vegades al llarg d’aquesta campanya electoral, les eleccions d’aquest diumenge van de continuïtat o de canvi. I els andorrans i andorranes, els que vivim al país, volem un canvi. Perquè ens ho mereixem. I perquè el país el necessita i també el mereix.

No podem continuar com aquests darrers anys, sense tenir un projecte ni un full de ruta clar, governant reactivament i per extrema urgència perquè no han tingut visió i tampoc han volgut escoltar les alertes, portant-nos inexorablement a la pitjor crisis de poder adquisitiu que ha viscut el país. No podem continuar fent polítiques que afavoreixen a uns pocs, als rics, que s’han omplert encara més les butxaques mentre molts de nosaltres, treballadors andorrans,  han hagut de marxar del nostre, del seu, país per no poder afrontar l’elevat cost de l’habitatge i de la vida. No podem continuar amb pisos i apartaments considerats només com a mers productes d’inversió i especulació. L’habitatge és un dret, de tots, no només dels rics. Els pisos i els apartaments no han de servir per fer rics a uns i escanyar als altres, sinó que han de ser perquè tots tinguem un lloc digne on viure.  

No podem continuar amb un creixement urbanístic descontrolat, sense tenir en compte els recursos naturals ni la capacitat de les nostres infraestructures, i tot per apartaments a preu de luxe. No podem continuar posposant decisions de vital importància per al país o havent d’assumir imposicions que no ens pertoquen. No podem continuar amb un vial a mitges de Sant Julià i esperant el de la Massana per respondre a interessos particulars. No podem continuar venent-nos el país -o regalant-lo en el cas del Centre de Recerca Immunològica que volen fer amb Grifols a Ordino- perquè al final no ens en quedarà ni un trosset per a nosaltres, per a la població d’Andorra. 

No podem continuar permetent que cada dia se’ns faci més pobres. Ni tampoc podem continuar permetent que unes parròquies quedin oblidades mentre unes altres reben més recursos i atenció per part del Govern central.

Ens mereixem recuperar el poder adquisitiu i la nostra dignitat. Tenim el dret a un habitatge digne -tal i com es recull en la nostra Constitució-, i cal que el puguem exercir, i el volem exercir. Volem poder decidir el nostre futur i negociar amb la Unió Europea de tu a tu, amb el cap ben alt i marcant les nostres línies vermelles per aconseguir un bon acord que sigui beneficiós, tant per a la pròpia UE com per Andorra i tots nosaltres.

Volem un país modern i ric, amb unes infraestructures i uns serveis acabats i ben dimensionats, on es faci un ús responsable i sostenible dels recursos. Volem un país amb una excel·lent qualitat de vida per als seus habitants, presents i futurs, amb un govern que també tingui en compte les generacions futures. Ens mereixem un país d’oportunitats, on les riqueses es redistribueixin i no deixi a ningú enrere. Volem que totes les parròquies avancin plegades.

I per aconseguir tot això ens cal un canvi. Ens cal deixar enrere els governs de DA i Liberals. I això només passa per un govern socialdemòcrata i dels seus aliats, dels qui volem una Andorra per a tothom. 

Deia a l’inici que a les eleccions d’aquest diumenge hem d’escollir entre continuïtat i canvi. I només l’opció de PS SDP+ representa el canvi. Només nosaltres podem fer i garantir aquest canvi tant esperat i desitjat per tots nosaltres. Només nosaltres hem demostrat tenir visió d’Estat i capacitat per arribar a acords amb altres forces polítiques en favor de l’interès general i aconseguir els consensos que la situació actual requereix. 

No us deixeu enganyar. DA, Liberals i Acció són la mateixa cosa. Ja ens ho han ensenyat i deixat ben clar aquesta darrera legislatura, i el seu acord té per objectiu garantir el seu propi interès. A més, per molt que ara diguin que faran -solucionaran el problema de l’habitatge, construiran el vial de Sant Julià i de la Massana, faran el multifuncional o l’Arxiu Nacional, o el que sigui que ara prometen- no ens els podem creure. Han tingut 12 anys per fer-ho i el més calent és a l’aigüera. En aquesta campanya només han promès coses que ja prometien fa 12, 8 i 4 anys i han anat a remolc de les nostres propostes (perquè no en tenen de pròpies). I de l’altra banda, hem de ser conscients tots plegats dels riscos associats a les altres candidatures. No tenen un projecte clar i el seu programa ha anat variant i evolucionant al llarg d’aquesta campanya. I a sobre votar-los beneficiarà DA i per tant evitarà el canvi que tant volem tots plegats. 

Així que aquest diumenge, si realment volem el canvi, no podem fer altra cosa votar les candidatures de PS SDP+ tant a la circumscripció nacional com a les diferents territorials: La Massana, Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany; i les candidatures de PS+Agrupament Encampadà i PS+X’Ordino a les respectives parròquies. I sobretot, no ens podem quedar a casa. Cal que sortim i votem amb responsabilitat, per nosaltres i per aquells que no poden, pel canvi. Que ningú es quedi a casa, no ho podem permetre. Només així aconseguirem canviar el rumb del país i recuperar el poder adquisitiu i la dignitat. Perquè Andorra i nosaltres ens ho mereixem i no ens podem conformar amb menys que això. I perquè el canvi està ja a menys de 2 dies de distància!