L'article dels candidats d’Avancem (PS+Independents) Clàudia Cunill, Gisela Escolà, Christian Regalo i Sònia Ferrera

Som quatre candidats que ens presentem per la parròquia d’Encamp, juntament amb els nostres companys d’Avancem (PS+Independents). Quatre joves amb els nostres neguits i les nostres pors. 

Diuen que la política no està feta per a tothom, però quan veus que el teu futur i el de la majoria del jovent és incert, què hem de fer? Neguits com l’ocupació, l’habitatge, l’educació o el futur són dia a dia presents entre nosaltres.

Ens passem anys mirant apunts i més apunts, però quan per fi tot s’acaba i som lliures per tornar al nostre país amb el diploma sota el braç, cap a on anem?

La recerca de llocs de treball ha esdevingut una travessa complexa per a la joventut andorrana. Tot i l’educació i la capacitació de qualitat, molts joves ens enfrontem a la difícil realitat de trobar oportunitats laborals que s’alineïn amb les nostres habilitats i aspiracions. 

Des d’Avancem  (PS+Independents) tenim molt clar que no volem que els nostres joves marxin a estudiar amb la incertesa de si l’opció que han escollit serà la correcta per al seu futur. Per això, volem promoure la figura de l’educador de carrer i volem oferir més informació per ajudar-los en tots els dubtes que tinguin i orientar-los cap a un futur menys incert. Sabem que aquesta elecció és una de les més importants, però amb el compromís i el suport adequats, el futur es presenta ple d’oportunitats. 

I si parlem del famós dret a l’habitatge? Una sort per als qui en troben, però un desafiament per a la majoria de nosaltres.

Ahir vaig proposar als meus companys de campanya fer el típic sopar per comentar la jugada, i la sorpresa va ser que no teníem cap de nosaltres una casa pròpia on poder fer la tertúlia. No us enganyarem, tenim casa de propietat, però de moment és dels nostres pares i seguirà sent així per molts anys. 

Parlem clar: ara, quina solució tenim?

Deixar-nos el salari en un lloguer desorbitat, o gastar-nos tots els estalvis a comprar-nos un pis i hipotecar-nos, si és que mai arribem a tenir una entrada? 

Des d’Avancem (PS+Independents) reconeixem aquest problema i ens comprometem a dissenyar polítiques que no només facilitin l’accés a l’habitatge, sinó que també fomentin el desenvolupament de comunitats sostenibles i pròsperes. 

Crearem un departament d’habitatge per assessorar llogaters i propietaris sobre els seus drets i la legislació que els empara, i per suposat, dissenyarem propostes que afavoreixin des del Comú l’accés a un habitatge digne a preu assequible.

Perquè al final tots busquem el mateix, no volem un sostre on viure, volem una llar. Volem crear un futur, una família. I per descomptat, si ens podem quedar a la nostra parròquia, millor que millor, veritat?

Últimament ens passem els dies pujant al Pas de la Casa i tornant a baixar cap a Encamp. Molts dels veïns es deuen pensar que pugem únicament a fer campanya, però sabeu què? Nosaltres vivim al Pas. Si, el Pas de la Casa, el gran oblidat per la majoria. 
Però nosaltres per sort el portem al cor, i per això lluitarem per fer-lo més atractiu per a tothom. 

Atendre les necessitats dels pasencs hauria de ser una actuació permanent, però ara mateix no ho és. Per sort, si sortim elegits aquests propers dies, canviarà aquesta situació.

Sabem que miracles no en podem fer, i no podem prometre un Pas de la Casa renovat en pocs dies, però si et diuen que tens quatre anys al endavant, què fas? Sens dubte, deixar-nos-hi la pell i intentar dur a terme el màxim de projectes, sí.

Com us hem explicat al principi, som quatre joves intentant lluitar per un futur millor, per això hem decidit donar suport als nostres companys de candidatura i acompanyar-los en aquest camí de la política. Si no se’ns escolta des del poble, almenys intentarem donar veu a totes les inquietuds del jovent des d’una altra perspectiva.

Nosaltres volem decidir pel nostre futur. I tu?