Aquesta setmana el nostre estimat país ha acollit la XXVII Cimera Iberoamericana i crec que, amb l’excepció d’alguns aspectes protocol·laris, podem estar orgullosos d’haver pogut organitzar una cimera d’aquestes dimensions. És cert que no ha pogut ser la cimera que tots els ciutadans i ciutadanes hauríem desitjat, en què tots els països que en formen part haurien pogut descobrir, visitar i difondre imatges d’Andorra, del seu entorn natural privilegiat i de la nostra història i llegat cultural. Perquè tenim un país meravellós, amb unes munta­nyes i unes valls que enamoren qualsevol dels visitants vinguin d’on vinguin.

Malgrat tots els inconvenients i dificultats que per a un esdeveniment d’aquestes característiques ocasiona la pandèmia crec que és de justícia felicitar públicament totes aquelles persones que han estat dins de l’organització: personal dels diferents ministeris implicats, cossos de seguretat, sanitaris, xofers, treballadors i treballadores dels diferents hotels que han rebut persones que han vingut a la cimera i també la Confederació Empresarial d’Andorra per l’organització del XIII Encuentro empresarial i per les conclusions i acords assolits.

Amb motiu de la celebració de la cimera ha estat possible que els socialdemòcrates andorrans haguem pogut tenir els habituals i permanents contactes amb els nostres companys de la família socialdemòcrata, però aquest cop a casa nostra i podent-los alhora mostrar la bellesa del nostre país. Així han estat possible converses i reunions de treball amb el president del govern espanyol, el Sr. Pedro Sánchez, amb el ministre dos Negócios Estrangeiros de Portugal, el Sr. Augusto Santos Silva, i amb la ministra de Asuntos Exteriores de España, la Sra. Arancha González Laya.

Crec sincerament que l’impuls que des del Govern socialdemòcrata el 2009 vàrem saber començar a traçar perquè avui siguem un país fiscalment homologat en l’àmbit internacional amb convenis per evitar la doble imposició signats és necessari donar-lo ara en l’àmbit de la protecció i la cobertura social, com un dels elements que han de permetre un acord d’associació amb la Unió Europea positiu tant per a la nostra economia com per a les persones que vivim a Andorra.