Aquests darrers dies sous molts i moltes els que m’esteu fent arribar tant a mi com a companys i companyes del Partit Socialdemòcrata i del grup parlamentari, el malestar per les diferents declaracions que s’han fet des de diversos membres de Govern, entre ells la ministra responsable d’Habitatge i el mateix cap de Govern. Crec que tractem un tema molt delicat i tots els que som treballadors, o mà d'obra per a ells, trobem insultant que ens vulguin simplement per a treballar i fer vida fora d’Andorra.

Sabem que la prioritat d’aquest Govern –sempre ha sigut així, però ara no se n’amaguen–, és la gent amb diners i la resta som simplement treballadors que venen, que venim, a complir les seves necessitats. Doncs des del nostre grup parlamentari creiem que hi ha una altra manera de gestionar al país. Per a la totalitat de la ciutadania, no només una part.

Aquesta carta, però, és per donar les gràcies a tots els treballadors i treballadores del nostre país. Gràcies als que hi heu treballat, als qui estem treballant, i als qui hi treballaran. Si Andorra és el que és a dia d’avui és perquè tots i totes nosaltres hem treballat de valent en totes les professions per fer créixer Andorra.

També, disculpes per les paraules dels membres de l’actual Govern. Perquè no representen ni el pensament ni el tarannà de la resta de la ciutadania (ni polítics, ni societat en general). Sabem que som moments difícils per a tothom, això no vol dir que haguem de ‘sacrificar’ una part de la ciutadania. I aquesta és la nostra manera de fer. Fer polítiques, socials i públiques, per a què tots nosaltres puguem crear i mantenir el nostre projecte de vida al Principat.

Ho vaig recordar al ple del Consell General, i ho torno a repetir avui: ¿us imagineu què seria d'Andorra sense tota la gent que va venir a treballar a Andorra fa 50 o 60 anys? De segur que Andorra no seria la d’avui. I ben segur molts de nosaltres (membres de Govern inclosos), no estaríem avui en dia aquí.