Aquesta mateixa setmana hem donat sortida a una nova campanya electoral. De segur la gran majoria no heu oblidat encara (o paït) les darreres eleccions nacionals que ja hi tornem a ser ara pels comuns.

Si em permeteu, aquest article el dedicaré al perquè de la posició del Partit Socialdemòcrata en les seves candidatures, sigui en solitari o en plataformes. Com a president del PS, juntament amb la primera secretària, Marta Pujol, i la secretària d’organització, Maria Nazzaro, així com la resta de membres de l’executiva i del comitè directiu del partit, vàrem decidir que la nostra posició seria cercar el canvi en aquelles parròquies on les coses no s’estan fent bé (a parer nostre).

Tant pel que fa a les candidatures en solitari com les que ens presentem en coalició, la nostra proposta és ben fàcil d’explicar. Un projecte de parròquia i per a la parròquia. Lluny de personalismes, lluny de protagonisme, lluny de partidismes. El nostre únic objectiu és aconseguir candidates i candidats amb una sensibilitat parroquial i amb l’objectiu de fer créixer la seva parròquia, amb el suport de partits i/o plataformes nacionals. 

No volem fer candidatures per fer, sinó fer aquelles que estiguin preparades per governar. És per això que personalment, com a president del PS, com a afiliat i com a ciutadà, m’enorgulleixo que el PS estigui present en sis de les set parròquies: a Encamp i Sant Julià en solitari. A Ordino, amb UnitsXOrdino, a la Massana amb Amb Seny, a Andorra la Vella amb Enclar i a Escaldes-Engordany amb Consens.

L’objectiu nostre és trobar persones que coincideixin en punts, com la planificació urbanística, la problemàtica de l’habitatge, la participació ciutadana, la higiene parroquial, la gestió comunal del dia a dia, etc. En definitiva, candidatures preparades per poder governar els comuns des del primer dia. Així doncs, i amb encara una setmana de campanya i quatre anys de legislatura (malgrat que per a certs partits la legislatura dura només el darrer mes), estem aquí per escoltar-vos, que ens proposeu, que ens critiqueu, que ens ajudeu. Candidatures que estan aquí únicament per vosaltres, els ciutadans.