Ahir, una vegada més, vam proposar a l’executiu la possibilitat d’ajudar la ciutadania i els professionals del nostre país arran de la pitjor crisi de poder adquisitiu de la història d’Andorra i que malauradament ens està tocant viure.

Una crisi de poder adquisitiu clarament marcada per la inexistència de polítiques en matèria d’habitatge per part del Govern, però també per la inacció en altres àmbits que estan fortament tocats pel context internacional, amb una pujada de preus i una inflació que a Andorra ja es troba ni més ni menys que al 7,3%.

És per això que ahir vam demanar a l’executiu si té prevista alguna possible bonificació en el preu dels carburants de locomoció i de calefacció per als residents i els professionals que treballen en la cadena logística, per tal de contenir l’increment d’aquests preus.

Una pregunta que va tenir una resposta clara per part del Govern: no. Perquè aquest Govern prioritza la recaptació a l’encariment del cost de la vida. Prefereixen seguir ingressant diners a costa del ciutadà que no aturar-se, escoltar, reflexionar, dialogar i ajudar-los a viure. Les emergències pressupostàries passen per davant de la preocupació dels ciutadans i empresaris del país mentre que les greus conseqüències d’una inflació tan elevada no ens les podem permetre.

Per això, proposem una bonificació en els preus públics que, al nostre entendre, tindria un triple impacte molt positiu sobre l’IPC: una reducció del preu que paguen els residents, professionals i empresaris i que comportaria una millora de l’índex; un impacte en la cadena de distribució perquè gairebé tot el que arriba al nostre país ho fa per carretera, i un impacte directe en l’efecte psicològic que es dona en aquells productes que pugen per por, per la tendència generalitzada, i sense una raó necessàriament econòmica per augmentar de preu.

Seguirem demanant al Govern que no es tanqui en banda, tot i que ahir ens deixés clar que no pensa ajudar-nos, que no té cap estudi de l’impacte que pot tenir una bonificació com la proposada en la nostra economia i que seguirà dient que les nostres solucions “són una altra manera de veure les coses”.