El passat diumenge ens va visitar el president de la República de Portugal on va aprofitar per felicitar el dia de Camões, de Portugal i de les Comunitats Portugueses. Va ser un dia de celebració per a tothom. Sempre fa il·lusió rebre un líder mundial.

Durant la visita, el mateix president, va anunciar una demanda que hem fet ja a la passada legislatura i també en aquesta des del Partit Socialdemòcrata als nostres companys socialistes de Portugal com és la reobertura del Consulat General portuguès, fet que vam celebrar la família socialdemòcrata andorrana i lusitana.

Imagino que des de Govern la ministra d'Exteriors, ja que el Cap de Govern estava recuperant-se de la Covid i a qui desitjo una ràpida i bona recuperació, li va explicar tot allò que els seus i els nostres conciutadans lusos fan pel nostre país, participant en el desenvolupament d'Andorra i com estem d'encantats que així sigui.

Imagino també que la sra. ministra li va detallar les dificultats que tenen els seus i els nostres conciutadans per poder donar la seva opinió, ja que no els deixen votar ni a les eleccions comunals, ni tenir la doble nacionalitat. Si volen fer-se andorrans i andorranes han de renunciar a la portuguesa.

Imagino també que se li ha comentat al sr. president que no només han de renunciar a una part d'ells, sinó que han de passar vint anys per a poder fer-ho. En definitiva, que els seus i els nostres conciutadans són bons per fer evolucionar i treballar una Andorra millor, però no per ser partícips de la vida política del Principat.

Espero sr. president que la pròxima vegada que vingui les coses hagin canviat i que a aquells i aquelles que són bons i bones per fer feina i fer gran el nostre país, com la resta de ciutadans més enllà de les seves nacionalitats, també se'ls hi permeti ser andorrans sense haver de renunciar a la seva nacionalitat i poder participar en les eleccions comunals i generals abans dels vint anys.

Aprofiti i transmeti el missatge als presidents espanyols, francès, etc.

Una forta abraçada i obrigado.