El passat dimecres 7 d’abril es van complir dos anys de les passades eleccions generals. Un bon moment per fer balanç de l'acció del govern tripartit de dretes.

En primer lloc cal dir que evidentment la pandèmia provocada per la Covid-19 no ha ajudat al Govern d'Andorra, com tampoc ho ha fet amb cap govern del món; així i tot, hi ha hagut governs que han sabut gestionar molt millor la crisi provocada per la pandèmia. Així per exemple, Andorra ha estat un dels països més castigats epidemiològicament parlant, tenint taxes d'infectats i també de defuncions per cada cent mil habitants de les més altes del món; hem estat i estem en un dels darrers països d'Europa en rebre el vaccí; seguidament es pot parlar dels efectes devastadors que està tenint per al nostre teixit productiu la inacció internacional i la manca d'interlocució del nostre Govern particularment encara que no únicament en la gestió de la frontera del sud i el desconcert i descrèdit que tot plegat està ocasionant.


He volgut posar només tres exemples de la deficient gestió de la pandèmia que el govern Espot-Gallardo està duent a terme; quant a les mesures econòmiques i de suport al teixit empresarial no podem oblidar ni deixar de remarcar el caràcter desigual amb què s'estan atorgant i els desequilibris que aquestes ocasionen per exemple en el cas dels autònoms, els grans oblidats en la gestió de la crisi de la Covid.

Covid-19 a part, el govern Espot-Gallardo, és un govern continuista dels governs Forné, Pintat i Martí. La característica de tots aquells governs i del govern actual és que sempre han mirat a curt termini per raons electoralistes, en detriment de la mirada llarga i de preparar el nostre país pels reptes que puguin venir en un futur; i per a un país que no expulsi els seus joves perquè aquest no està dotat ni de les infraestructures ni dels mecanismes ni de les polítiques públiques i econòmiques que els permetrien seguir vivint al país que els ha vist néixer.

En resum, el balanç d'aquests dos anys de govern Espot-Gallardo, és decebedor; la realitat ens ha posat al davant un mirall que ha evidenciat que les polítiques que els governs de dretes han impulsat durant tots aquests anys i que volen seguir impulsant, no van precisament en la bona direcció.