L’Estadi Comunal Joan Samarra està en un estat lamentable. No ho diem nosaltres, ho diuen els seus usuaris, que ens han fet arribar les seves queixes i demandes personalment i a través del canal de whatsapp que el Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella té obert amb el número 649164. A l’exterior tenim el tartan de la pista d’atletisme que està fet a pedaços i caldria, si més no, fer un rentat de cara a les graderies. A l’interior, cal, a part d’una bona mà de pintura, renovar les instal·lacions d’aigua, arreglar alguns interruptors, i condicionar els vestidors.

Són nombrosos els usuaris de les instal·lacions de l’Estadi Comunal, ja que s’hi practiquen diversos esports, i són molts els clubs i federacions que hi estan vinculades, no només la d’atletisme o la de futbol. És l’única pista d’atletisme del país i acull competicions europees de futbol. Inaugurat l’any 1983, va ser escenari del Jocs dels Petits Estats d’Europa del 1991 i del 2005, i hem d’esperar que torni a acollir aquesta competició en un futur no massa llunyà.

Des de Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella pensem que ara toca escoltar els clubs i les federacions, així com els usuaris, recollir les seves aportacions i necessitats relacionades amb aquestes instal·lacions esportives, i tirar endavant una reforma com cal i es mereix aquest estadi.

Això sí, s’ha de fer la reforma tocant de peus a terra. Hem de recordar que estan en un terreny que no és propietat del Comú, i per tant tampoc té sentit tirar endavant grans projectes. Ara no necessitem un gran estadi i tampoc és el moment, vist el desenvolupament de l’activitat econòmica. El Comú d’Andorra la Vella, com la resta d’institucions públiques, han d’actuar de catalitzadors i dinamitzadors de l’economia i l’activitat quan el privat no té força, però en el moment actual, el privat ja està mobilitzant el sector de la construcció.

Per tot plegat, els socialdemòcrates pensem que ara toca fer les coses que necessitem amb lògica, responent a les necessitats d’usuaris, clubs i federacions, i deixant-nos de grans obres faraòniques. Ara toca tocar de peus a terra i arreglar l’Estadi Comunal Joan Samarra.

Ara toca moure’ns i fer esport.