Aquest mes d’abril Andorra la Vella ha perdut 245 places d’aparcament amb el tancament del Fener 1. I les ha perdudes al centre comercial de la parròquia, i del país. I encara se’n poden perdre més, perquè igual que ha passat amb la parcel·la del Fener, pot passar amb moltes d’altres si els seus propietaris decideixen desenvolupar-les urbanísticament. 

Des de Partit Socialdemòcrata + Independents d’Andorra la Vella creiem que és necessari i urgent tirar endavant la nostra proposta de crear una taula de mobilitat de la parròquia, que pugui tractar i buscar solucions, entre d’altres, a la falta evident de places d’aparcament, especialment al centre i en temporades turístiques.

Som conscients que els problemes associats a la mobilitat que té la nostra parròquia no es limiten a la manca d’aparcament. Entenem la mobilitat d’una manera àmplia i extensa. Hi tenen un paper important els serveis de transport públic, l’estat de calçades i voreres, etcètera. Perquè és el conjunt de diversos elements el que fa que hi hagi fluïdesa en la mobilitat, o, per contra, hi hagi retencions i dificultats.

Aquesta taula de mobilitat, que ja vam proposar en la sessió del Consell de Comú celebrada el passat 18 de març, hauria de servir per posar en comú les problemàtiques que es puguin detectar a la parròquia, buscar-hi solucions i fer propostes de millora. I fer-ho de manera conjunta. Com més punts de vista s’aportin, millors seran les solucions a les que s’arribi. 

Així, pensem que en aquesta taula de mobilitat cal que hi estiguin representades la majoria i la minoria polítiques del Comú, però també els responsables del Servei de Circulació, així com representants de diferents col·lectius socials: joves, gent gran, Federació Andorrana d’Associacions de persones amb Discapacitat, associacions de comerciants, sindicats...

D’aquesta manera s’aconseguiria un tractament més integral de la mobilitat, ja que no hi ha un únic problema, ni molt menys una única solució. Estem convençuts que escoltant i tenint en compte els punts de vista dels diferents col·lectius socials de la parròquia s’aconseguirà una anàlisis més completa i aprofundida de la situació i les necessitats a nivell de mobilitat que té la parròquia. 

Ara toca moure’ns.