Andorra es mereix més. Ja ho deia en el meu discurs al debat d’orientació política. Se’m va acusar de pessimista, quan el missatge és justament d’optimisme.

Sí, Andorra viu immersa en un estat de desànim generalitzat. La població té problemes d’accés a l’habitatge, de pèrdua de poder adquisitiu, dificultats socials... Sembla que ha calat la idea que no s’hi pot fer res, i potser els que m’acusaven de pessimista són els primers que se l’han empassada.

Al Partit Socialdemòcrata som optimistes de mena i no renunciem als nostres objectius de progrés i justícia social. Pensem que sí que hi ha solucions a tots aquests problemes que travessa la societat andorrana –les hem estat presentant i defensant davant el rebuig dels qui ens acusen de pessimistes–, i persistirem fent propostes per oferir a Andorra el que es mereix. Estem convençuts que Andorra es mereix més, que ho pot tenir i ho tindrà. Només cal un govern que tingui les prioritats ben marcades i definides, que pensi en tota la ciutadania i vetlli per l’interès general, i tingui la voluntat ferma de treballar-hi.

Andorra es mereix més, es mereix unes polítiques, una manera de fer, una proximitat i una manera d’escoltar diferent de l’actual. No és el moment d’estar tancat en despatxos i fer feina amb companys de formació a porta tancada. És moment, ara més que mai, de trepitjar carrer, estar a prop de la ciutadania i escoltar-la. Això els socialdemòcrates ho sabem bé. Ho hem estat fent al llarg de tota la legislatura amb molt de gust, i els propers mesos intensificarem la nostra presència al carrer, amb diferents fórmules, per justament dialogar amb la població i construir conjuntament el projecte de futur que volem per a Andorra. Per revertir la situació de desànim i recuperar la il·lusió. És el que requereix i mereix la ciutadania, no infantilitzar-la com està fent el Govern i la majoria parlamentària que li dona suport.

Estar al carrer és el primer pas per avançar en l’optimisme que ha de poder governar Andorra, i que el país mereix. No estem condemnats a viure aquesta situació i ambient trist i deprimit, amb poques esperances pel futur. Hi ha sortida, hi ha futur. Andorra es mereix més del que té ara, i ho tindrà.

(Diari d'Andorra, 21 d'octubre del 2022)