Dimecres el Govern va anunciar que ens haurem d’estrènyer més el cinturó perquè tocarà pagar més per l’electri­citat.

Si vàreu seguir la roda de premsa, la intenció era vendre’ns que és una pujada mínima, que es fa perquè no hi ha més remei i per evitar que l’empresa parapública FEDA, que hauria d’estar al servei de la ciutadania i no al servei de Govern, no s’endeuti més. Cap solució, però sí que es pot incloure l’IPC de les consultes mèdiques.

Per a Demòcrates és millor que la ciutadania ens ofeguem econòmicament, així com les nostres empreses, en lloc d’endeutar FEDA –que s’ho pot permetre–, amb l’excusa del deute que té actualment arran de la mala gestió que s’ha fet durant els deu anys de Govern de DA.

Evidentment, i així ho vam fer pal·les des del Partit Socialdemòcrata el mateix dimecres, diem no categòricament a la pujada de llum i a la del gasoil. No és el moment de demanar més esforços a la ciutadania, després de tots els que ja s’han fet durant els darrers anys, i creiem que ja és hora que siguin les institucions públiques les que comencin a fer-los per estar al costat de tothom.

Ens volen convèncer que la pujada és inferior que la dels països veïns, però es van oblidar que –petit detall– els sous, ara mateix, també són inferiors i que malauradament sobre les polítiques per pal·liar aquestes pujades ni en parlen.

DA diu que en moments difícils ens hem de sacrificar, pagant més per la benzina, la llum, la sanitat, etcètera, però les institucions, que són nostres perquè les paguem entre tots i totes, han d’estar al nostre servei i no al de Govern, i per tant han de vigilar el seu endeutament.

Crec que o no són conscients o no volen veure que s’està ofegant massa la ciutadania. I que per desgràcia les persones riques –entre les quals es troben aquells que ens governen– ho són cada vegada més perquè no se’ls demana que facin sacrificis mentre que la classe mitjana està desapareixent i està creant una escletxa social que serà irrepa­rable.

Solucions n’hi ha: ajuts i baixada de taxes de forma temporal. El tema és si realment interessa al Govern ajudar-nos a poder viure.