La consellera general socialdemòcrata també ha demanat pel conveni entre el ministeri de Cultura i Esport i la Universitat de París-Saclay

La consellera general Susanna Vela ha entrat avui una demanda d’informació a Sindicatura per conèixer l’adjudicació definitiva sobre els treballs que s’estan realitzant al Madriu. Vela ha sol·licitat al Govern que faciliti la informació relacionada amb els treballs arqueològics, mostreig dels rebuigs, la producció siderúrgica de la farga i del martinet del Madriu, així com els treballs de producció dels documents gràfics, científics i de difusió del jaciment de la farga del Madriu i dels treballs d’excavacions paleosiderúrgiques d‘aquests. “Al nostre entendre formen part d’un mateix procés, però el Ministeri els ha trossejat en tres edictes quan els treballs adjudicats formen part d’un mateix projecte i d’una mateixa metodologia. Volem que es pugui explicar i justificar per què s’ha adjudicat d’aquesta manera” ha detallat la consellera general socialdemòcrata.

Vela també ha demanat que el Govern faciliti tota la informació que té l’executiu relativa al conveni signat entre el ministeri de Cultura i Esports i la Universitat de París-Saclay, en concret amb el laboratori Archéomatériaux et prévision de l’Altération, Iramat NIMBE, CNRS/CEA.