La consellera general socialdemòcrata també demana pel registre de càncer i el calendari previst per a la seva publicació

La consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Susanna Vela ha entrat aquest dijous una bateria de preguntes interessant-se pels casos de càncer, el nombre i la tipologia, que han afectat la població andorrana els darrers tres anys. També es demana per l’estat en què es troba l’elaboració del registre de càncer, que ha d’incloure tots els casos diagnosticats entre la població i en un període de temps determinat, i el calendari previst per a la seva publicació.

Vela demana que s’informi dels tipus i el nombre de càncers diagnosticats els darrers tres anys, tenint en compte tant les dades de què disposen el SAAS i la CASS. Alhora, vol que s’especifiqui per franges d’edat i gènere els tipus i el nombre de càncers.

D’altra banda, la consellera general socialdemòcrata s’interessa pels centres sanitaris que acullen els pacients del Principat per fer tractaments de radioteràpia, i demana el desglossat per centres i tractaments de diferents tipus de càncer.

Finalment, Vela pregunta en quina fase d’elaboració es troba el registre de càncer amb tots els casos diagnosticats entre la població i en un període determinat, i quin és el calendari previst per a la seva publicació.

Les preguntes formulades, que el Govern haurà de respondre de manera escrita, busquen aprofundir el coneixement sobre la malaltia vist que l’executiu ha expressat “la seva aposta per oferir els millors i més capdavanters serveis als malalts oncològics per facilitar-los la màxima qualitat de vida, garantir la màxima qualitat i seguretat del tractament i assegurar els millors resultats”.


(16 de setembre del 2022)