La presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha demanat pels ajuts que suposadament dona l’executiu al sector i els canvis i millores anunciades pel cap de Govern.

La presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela, ha entrat avui a Sindicatura una bateria de preguntes escrites sobre la inversió en recerca biomèdica i biotecnològica a Andorra. Les qüestions es produeixen arran de les recents declaracions del cap de Govern amb relació als ajuts que dona l’executiu al sector i els canvis i millores dels quals es beneficiaran.

La consellera general del PS ha demanat a l’executiu pel pressupost que es ha destinat i destina actualment el Govern a la recerca i innovació biomèdica i biotecnològica des del 2017 fins avui (desglossat per anys, centres o entitats i projectes); quina línia d’ajuts existeix actualment i quins són els canvis i les millores plantejades més immediates; si hi ha un pla estratègic per a desenvolupar recerca biomedicina i biotecnologia i qui l’ha elaborat -i, si és així, en què consisteix-; i quin treball s’està realitzant prop del sector per acolli empreses d’aquest sector a Andorra.

Vela també ha preguntat per l’estat de inversions concretes fetes per l’executiu. La presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha sol·licitat conèixer si es va fer alguna inversió en els projectes de recerca en matèria de salut de la dona proposada per l’empesa Hologic, l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras o la seqüenciació genòmica d’Illumina i, de ser així, quina va ser la inversió econòmica. Així mateix, ha demanat per l’estat de concreció i realització dels projectes d’inversió estrangera en l’àmbit de recerca biomèdica avaluat entre 2021 i 2022 després de la tasca de l’empresa A2 Security Assessor com l’Institut Garcia Cugat (medicina esportiva) i Ivascular (medicina vascular)