La consellera general socialdemòcrata ha recordat l’estudi de l’arxiver i investigador nord-americà i resident a Faber Andorra, James Lowry, i que “ha arribat el moment d’interpel·lar el Govern perquè ens expliqui el seu compromís en aquesta qüestió”.

La consellera general i presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Susanna Vela, formularà en la sessió del Consell General de dimecres una pregunta oral amb relació a la postura del Govern respecte a la recuperació dels arxius d’Andorra desplaçats a l’estranger. “És un tema que s’arrossega des de fa anys, ja que els tècnics d’arxius intenten trobar solucions perquè aquesta documentació torni a Andorra o bé es pugui digitalitzar per posar-la a l’abast de la ciutadania i els investigadors al país”.

Vela recorda que el passat 27 de setembre l’arxiver, professor i investigador nord-americà, James Lowry, va presentar l’estudi que està realitzant durant la seva estada a Faber Andorra amb el títol “Arxius en disputa: patrimoni andorrà més enllà de la frontera”.

La consellera general afirma que aquesta situació “no és un tema nou i s’arrossega des de fa temps per manca de voluntat política. Ha arribat el moment d’interpel·lar el Govern en aquesta qüestió perquè ens expliqui’ns el seu compromís i la seva posició al respecte”.