Els consellers del grup parlamentari socialdemòcrata entren dues preguntes perquè el Govern les respongui en la propera sessió de control que celebrarà el Consell General

El grup parlamentari socialdemòcrata ha entrat dues preguntes a Sindicatura perquè el Govern les respongui de forma oral en el marc de la propera sessió de control que celebrarà el Consell General el proper dijous 29 de setembre. Concretament, la presidenta suplent, Judith Salazar, s’interessa per les subcontractacions de treballadors al servei d’empreses foranes, per tal de saber si les seves condicions de treball responen als mínims establerts per la normativa andorrana ja que, en cas contrari, podrien competir en condicions més favorables que les exigides a les empreses del país. Per la seva banda, el conseller general Jordi Font pregunta per l’ampliació de la concessió del túnel d’Envalira.

Salazar demana si el Govern entén que, “amb independència del lloc de celebració dels contractes laborals”,  la normativa laboral i de seguretat i salut en el treball garanteix que qualsevol treballador que realitzi la seva activitat laboral a Andorra té garantides les condicions mínimes que aquesta normativa garanteix als treballadors d’empreses andorranes.

La pregunta es formula veient les informacions aparegudes en relació a inspeccions realitzades a les obres de construcció de torres a la zona del Clot d’Emprivat d’Escaldes-Engordany i que buscaven comprovar la situació dels treballadors a nivell d’immigració.

Pel que fa a la pregunta entrada pel conseller socialdemòcrata Jordi Font, aquesta busca conèixer els criteris econòmics que recolzen la decisió del Govern de prolongar la concessió del Túnel d’Envalira per 8,2 anys més, fins a l’octubre del 2056.


(20 de setembre del 2022)