Els consellers de PS+Independents al Comú d’Encamp s’abstenen novament en la modificació del POUPE

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp, David Rios i Enric Riba, han tornat a expressar la seva preocupació per “l’Encamp del futur” a nivell urbanístic. Ho han fet en abstenir-se en la votació de la modificació 2a del Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia d’Encamp (POUPE).

El líder socialdemòcrata al Comú d’Encamp, David Rios, ha recordat que la modificació primera, aprovada el 2021, els genera dubtes en relació a la necessitat d’incrementar l’edificabilitat de les zones urbanes i permetre una major alçada dels edificis, tal i com ja van exposar en el seu dia, i per això aquest dijous s’han tornat a abstenir, “per coherència”, en la modificació 2a del POUPE. Rios ha assenyalat la preocupació perquè ara es permetin edificis molt més alts que els que ja estan construïts, vist que els edificis es fan “per a molts anys” i alteraran de manera notable l’orografia del poble.

En aquesta línia, Riba ha manifestat que la posició de PS+Independents d’Encamp és per “no repetir errors del passat”, que han dut a tenir una avinguda principal al poble d’Encamp estreta.

Així mateix, Rios ha recordat que tampoc els convenç que passi a ser urbanitzable una zona de Grau Roig, que des de les files socialdemòcrates “entenem que s’ha de preservar el paisatge de la zona el màxim possible”, ni que també augmenta l’edificabilitat en alçada en algunes zones del Pas de la Casa.

D’altra banda, els socialdemòcrates s’han mostrat a favor de la construcció d’un tram de voravia a Hort de Godí i facilitar l’accés als camins de muntanya que passen per la zona, alhora que han lamentat que “s’hagi trigat tant a solucionar-ho”, vist que és una zona transitada tant per vianants com per vehicles i representava “un punt negre de la nostra xarxa urbana”.

Finalment, Rios i Riba han lamentat que “no s’hagi tingut vista” i s’haguessin aprovat per comissió uns preus per als aparcaments que les màquines no estan preparades per cobrar, al no acceptar les monedes d’1 i 2 cèntims d’euro, i més tenint en compte que la cònsol major, que presideix la comissió encarregada dels aparcaments, en el darrer mandat ja n’era la presidenta de dita comissió.