Els consellers de PS+ Independents d’Encamp critiquen que s’adjudiquin projectes per imports molt més elevats que els pressupostats inicialment.

Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp, David Rios i Enric Riba, han dit prou. S’han plantat i han anunciat que a partir d’ara votaran en contra d’aquells projectes que el cost d’adjudicació sigui superior al pressupostat. “La gestió pressupostària d’Encamp és una disbauxa”, ha assegurat Rios, afegint que “no en podem ser còmplices”.

Els socialdemòcrates han expressat, en la sessió del Consell de Comú d’Encamp d’aquest dijous, la seva preocupació per la gestió pressupostària que s’està fent. Rios i Riba han explicat que es pressuposten projectes per una quantitat i s’acaben adjudicant per molt més d’aquesta: “Si a cada projecte es dobla, tenim un problema i ens està preocupant”. En aquest sentit, han posat diversos exemples, com el del parc infantil del Pas de la Casa que s’ha aprovat en la sessió de Consell d’avui i el del Parc de l’Óssa, així com la remodelació del gimnàs o altres equipaments i infraestructures.

Així, a partir d’ara els consellers de PS+Independents votaran en contra d’aquests projectes que surtin del pressupostat. Fins en aquest moment s’abstenien, perquè volien fer notar que no estan en contra del projecte en sí, sinó de la gestió pressupostària, “però ha arribat a un punt que no podem ser còmplices d’aquesta disbauxa pressupostària”. En aquest sentit, Rios ha insistit que, malgrat es voti en contra, des de les files socialdemòcrates s’està a favor dels projectes -alguns d’ells, fins i tot, els duien també en el programa electoral, com és el cas del parc infantil del Pas de la Casa-, però en contra que el pressupost no es compleixi. “Per què fem el pressupost?”, s’ha preguntat el líder socialdemòcrata d’Encamp, si després d’aprovar-lo no es compleix. 

En aquesta línia, Rios i Riba han assegurat que en cas que fossin els responsables del govern comunal “la nostra prioritat seria respectar el pressupost tant com poguéssim”, redimensionant, si fos necessari, el projecte per adaptar-lo “a les finances comunals i al sentit comú”. I “sobretot, no posant en perill la capacitat d’inversió dels propers mandats”. Així mateix, han exposat que “no veiem cap contenció de la despesa” i consideren que s’estan tirant endavant “obres faraòniques”, que al final acabaran incrementant el nivell d’endeutament.