• Els consellers de PS+Independents d’Encamp s’abstenen en la votació de la liquidació dels comptes tenint en compte la dificultat que ha comportat la pandèmia i la “motxilla” del mandat anterior.

El conseller del Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp Enric Riba ha assegurat que l’impacte de l’aeroport a Grau Roig és “impressionant”, i en negatiu, per a la parròquia a nivell mediambiental i també econòmic. Per això ha demanat a la majoria pro activitat a l’hora de demanar els estudis i detalls del projecte.

 

Riba havia entrat una bateria de preguntes per conèixer l’opinió de la majoria del Comú respecte el projecte d’aeroport presentat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, que s’ubicaria a la zona de Grau Roig. Ha estat en aquest punt que ha explicat l’impacte que pot tenir per a la parròquia, no només a nivell ambiental, sinó econòmic, ja que està projectat en uns terrenys comunals que són fruit d’una concessió, la qual és un motor econòmic molt important, com és Grandvalira.

 

Per això ha demanat pro activitat a la majoria, que ha descartat posicionar-se per falta d’informació. “És curiós, inversemblant i esparverant” que vulguin fer un projecte de la magnitud d’un aeroport “a casa nostra” i que el Comú no disposi de la informació.

 

Així mateix, ha assegurat que la majoria d’encampadans estan preocupats i “entenen que l’aeroport ens perjudica”, pel que és necessari que el Comú adopti una posició clara al respecte.

 

Preocupació pels comptes comunals

D’altra banda, la sessió del Consell de Comú celebrada aquest dijous ha aprovat la liquidació pressupostària. Els consellers de PS+Independents han exposat la seva preocupació pel fet que es tanqui l’exercici amb 3,2 milions d’euros de dèficit, malgrat que s’hagi executat el 50% de la inversió pressupostada.

 

Per al conseller socialdemòcrata David Rios, aquestes dades són preocupants, “no tant pel 2020 com pel 2021”, ja que venen a confirmar que el pressupost per a l’exercici actual és “poc realista”. En aquest punt, el líder dels socialdemòcrates encampadans ha advertit que a nivell d’ingressos, aquest 2021 “serà pitjor”.

 

Així mateix, Rios ha posat l’accent en l’augment de la despesa de personal de relació especial previst i la disminució del pressupost per a ajuts socials, manifestant que “són indicadors d’on es posen els esforços”.

 

Malgrat tot, els socialdemòcrates han donat un “vot de confiança” a la majoria i s’han abstingut en la votació dels comptes comunals tenint en compte les dificultats derivades de la pandèmia i la “motxilla heretada” del mandat anterior.