El president socialdemòcrata i José Manuel Albares han intercanviat informació i han posat en comú temes d’interès per a Andorra.

El president socialdemòcrata, Pere López, ha mantingut avui una reunió de 25 minuts amb el ministre d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyol, José Manuel Albares. La trobada amb el titular d'aquesta cartera, que va assolir el càrrec el passat 10 de juliol, ha servit per comentar temes d’interès i per a intercanviar informació en diversos àmbits, com per exemple sobre l’Acord d’Associació de la Unió Europa, ja que Espanya assolirà el torn de la presidència a la UE al segon semestre del 2023.

López i Albares han tractat els avenços impulsats pels socialdemòcrates a Andorra pel que fa a l’homologació fiscal i a l’intercanvi d’informació, sobretot quan van estar al govern, i han posat en comú que la voluntat és que aquests arribin als àmbits laborals i socials. En aquest sentit, el president socialdemòcrata ha manifestat al ministre espanyol la decepció per la negativa del govern andorrà per a que el Principiat sigui membre de l’Organització Internacional del Treball. “És un fet difícil d’explicar si realment es vol una agenda laboral i social a nivell europeu. Ser europeu vol dir moltes coses i no es pot ser-ho sense uns determinats estàndards en aquests àmbits”.

La reunió, que s’ha realitzat a València durant el 40è Congrés del Partit Socialista Espanyol (PSOE), s’ha produït gràcies a les bones relacions que el PSOE i el PS mantenen i a la col·laboració per aconseguir el millor per a Andorra i la seva ciutadania, que compta amb un gran nombre de residents amb nacionalitat espanyola.