Mas defensa la necessitat i la urgència de la infraestructura “que ens convé a tots”

PS + X’Ordino vol que es tiri endavant el vial de la Massana, tal i com estava previst en un inici. Segons ha explicat el número dos de la candidatura ordinenca, Pere Mas, si ara fem el “pla B, ens gastarem els diners en aquest i després, més endavant, farem el pla A, amb la qual cosa ho farem dues vegades”. Per a ell, el més coherent és aprofitar la sortida dels túnels “i fer directament el desviament de la Massana a Ordino”.

És, a més, una infraestructura “urgent”, doncs els problemes de mobilitat que hi ha actualment a les Valls del Nord suposa una pèrdua de la qualitat de vida dels seus habitants, amb les cues i la contaminació que generen, per la qual cosa la desviació “ens convé a tots”.

En aquest sentit, i lligat al creixement urbanístic i demogràfic que està experimentant la parròquia d’Ordino, Mas ha assenyalat que “contra més gent serem, més cues farem”, i “per tant s’han de fer les infraestructures urgents.

D’altra banda, el número 1 de la llista territorial, Jean Michel Armengol, ha posat de manifest la dicotomia que es viu a Ordino, on just darrera el cartell de Reserva de la Biosfera es veu “un exemple de les construccions més cares que tenim a Ordino, a 10.000 euros el metre quadrat”. En aquest sentit, ha exposat que “per un cantó preservem i de l’altre malbaratem i maltractem el nostre paisatge i el nostre entorn”.

Per tot plegat, i assenyalant que mentre es volia inscriure el conjunt del país com a Reserva de la Biosfera a la Unesco s’ha permès la construcció “amb una intensitat i densitat com l’estem vivint actualment”, el socialdemòcrata ha posat de manifest la necessitat de “posar un fre i pensar quin model d’Andorra volem, perquè aquest és insostenible totalment”.