Alís explica que es crearà un ministeri dedicat exclusivament a comerç i turisme i que es modificarà la regulació d’Andorra Turisme perquè els agents participin de la presa de decisions

La coalició PS SDP+ vol una millor coordinació entre Govern i comuns en promoció turística. És per això, i perquè malgrat s’hagi de diversificar l’economia per garantir un creixement, també “cal apostar pels sectors tradicionals, pel turisme i pel comerç”, que es crearà un ministeri dedicat exclusivament a turisme i comerç, ha explicat el candidat per Sant Julià de Lòria, Gerard Alís, que “aposti per coordinar la política nacional de turisme a tot el territori”.

Alís ha assenyalat que també en qüestió de promoció turística Sant Julià ha estat “la gran abandonada del govern de DA”. Així, considera que cal “fomentar aquest pilar essencial de la nostra economia, com és el turisme”, i cal que Naturland, el patrimoni i la cultura de Sant Julià també s’incloguin “en la promoció turística a nivell nacional”.

Això ha de permetre reactivar i revitalitzar el turisme i el patrimoni de Sant Julià de Lòria i afavorir un millor funcionament de Naturland. En aquest punt, el candidat socialdemòcrata ha assenyalat que aquest és un projecte comunal, però que “nosaltres pensem que cal repensar i reconvertir-lo i fer-ne un projecte nacional”,

També per millorar la coordinació en matèria de promoció turística, des de PS SDP+ es proposa modificar la regulació d’Andorra Turisme per permetre que en la presa de decisions hi participin també el sector comercial, les associacions comercials, i el sector turístic, comptant amb representants dels diferents actors incloent-ne de Naturland i de les estacions de muntanya.