Pérez assenyala que el vial de la Unió és “l’exemple perfecte” dels nusos que s’han generat

La coalició PS SDP+ revisarà el pla de mobilitat de les valls centrals amb l’objectiu d’evitar els col·lapses circulatoris. Així ho ha explicat el candidat socialdemòcrata per la parròquia d’Escaldes-Engordany, David Pérez, qui considera que el pla que es va promoure fa uns anys des del Ministeri d’Ordenament Territorial i els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany no ha complert els objectius -que eren de millorar la qualitat de l’aire i de vida de les persones-  i “ha creat nusos circulatoris”.

Així ha posat l’exemple del vial de la Unió, que transcorre entre la rotonda del Km0 i la de la Dama de Gel. Pérez ha explicat en aquesta via hi ha tres aparcaments, les entrades i sortides dels quals desemboquen a la mateixa via i un gir a l’esquerra per accedir a un centre comercial, cosa “insòlita a criteri de molta gent que hi entén de mobilitat”.

La proposta socialdemòcrata passa per refer el pla de mobilitat, comptant amb el criteri de professionals el sector i amb els actors implicats -Ministeri d’Ordenament Territorial, Agència de Mobilitat, comuns, etcètera- i executar les mesures que se’n derivin -cosa que de l’actual pla no s’ha fet amb totes-, ja que “tal com està ara estem abocats al col·lapse, perquè nosaltres mateixos, qualsevol dia en hora punta col·lapsem aquesta artèria de circulació, i, amb l’afluència de turistes, el caos és majúscul”.